Ticaret Odası Başkan Adayı Sezer, yaptığı açıklamada sürekli geriye giden sektörlerin eski güçlü günlerine geri döndürülmesi gerektiğini söyledi. Yakın bir geçmişte ülkenin en önemli ticaret merkezi olan Eskişehir’in yaşadığı sahipsizlik nedeniyle bu unvanını kaptırmakta kalmadığını anlatan Sezer, “Maalesef ticaret, girişim ve üretiminde de çok gerilerde kaldık” dedi.
ETONUN GÖREVİ NE?
Eskişehir’in başta kendisine özgü lokomotif sektörleri ayağa kaldıracak bilgi, deneyim ve alt yapısının mevcut olduğunu, tek eksiğin bunları bir araya getirecek yönetici eksiği olduğunu kaydeden Sezer, “Son derece kıymetli sektörlerimizi göz göre göre kaptırıyoruz. Geçmişte ün yaptığımız, öncü olduğumuz sektörleri geri kazanmak için kılını dahi kıpırdatan kimse yok” dedi.
HALA SEYİRCİ KALINACAK MI?
“Eskişehir, başta inşaat, mobilya olmak üzere pek çok sektörün yerinde saymasını izlemeye devam ederken, diğer iller yatırım yapıyor” diyen Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ticaret ve üretimde söz sahibi olmak isteyen şehirlerin meslek odaları hiç boş durmuyor. Kendi illerindeki kamu kurumları ve odalarla ortak projeler üretip devasa üretim merkezleri, istihdam alanları ile şehirlerini büyütmeye devam ediyor. Eskişehir ise, üyelerin kendi emekleri ile ortaya çıkardığı işler ile büyümeye çabalıyor. Diğer illerin büyümesi ve zenginleşmesini izliyor. Tüm bu sorunları görüp ETO olarak hiçbir girişimde bulunmamak bizim fıtratımızda olmayacak ve dönemimizle birlikte ortak akılla aşılacak” ifadelerini kullandı.