HEM İSTİHDAM HEM DESTEK

inşaat sektörünün ekonomiler için lokomotif olma özelliği taşıdığını anlatan Sezer, buna rağmen yeterince desteklenmeyen inşaat sektörünün,  kendisine bağlı diğer sektörleri de durma noktasına getirdiğini ifade etti.
İnşaat sektörünün sağladığı istihdam ile, bir taraftan işsizliğin önlenmesine katkı sunduğunu, diğer tarafsan da vergi, harç ve diğer ödemelerle merkezi ve yerel yönetimlere kaynak sağladığını hatırlatan Sezer, "Böylesine kritik bir değere sahip olan sektörümüz bugün durma noktasına geldi" dedi.


ACİL DESTEK ŞART
Mevcut tablonun daha da kötü olmadan gerekli ilgi ve alakanın sektöre gösterilmesi gerektiğini de söyleyen Sezer, "inşaat sektörümüz içindeki binlerce kişiyle tam anlamıyla kan ağlar duruma geldi. İmar sorunları ve işsizlik hat safhaya ulaştı. Ne yeni imar alanları ortaya çıkarılıyor ne de sektörü rahatlatacak tedbirler alınıyor. Sektörün içindeki üyelerimiz sadece günü kurtarmak adına önlemler alıyor. Fakat gelecekte sektörün gideceği yer çok parlak görünmüyor. Bu nedenle Eskişehir ticaret odasından gerekli tedbirleri hemen almalarını ve yetkili kurumlara girişimde bulunmalarını bekliyoruz" diye konuştu.