ETO-METSEM (Eskişehir Ticaret Odası Mesleki Test ve Sertifikasyon Merkezi) ilk belgelendirmesini gerçekleştirdi. ETO-METSEM aracılığıyla çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi temin eden Türkiye’deki ilk firma Magnesit A.Ş oldu. Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazananlar için düzenlenen törene Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, meclis divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Magnesit A.Ş Genel Müdürü Ekrem Bulur katıldı.

Magnesit A.Ş Türkiye’de madencilik alanında ilk oldu

Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, üyelerin ve çalışanlarının sektörel gelişimlerine katkı sağlamak için çaba gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda yılda 8000 kişiye eğitim ve seminer verdiklerini dile getirdi. Güler, Magnesit A.Ş’nin ETO-METSEM’den mesleki yeterlik belgesi temin ederek Türkiye’de bir ilke imza attığını ve bu yönüyle madencilik sektöründe mesleki yeterlilik belgeli personel çalıştıran tek firma olduğunu söyledi. Mesleki yeterlilik belgesi olan personel çalıştıran işletmelere devlet tarafından sigorta işveren prim desteği verildiğini belirten Güler, bu sayede firmaların hem nitelikli işgücünün artırdığını hem de istihdam maliyetlerini düşürdüğünü dile getirdi.

Magnesit A.Ş olarak mesleki eğitime önem veriyoruz

Magnesit A.Ş Genel Müdürü Ekrem Bulur ise, ETO-METSEM’in madencilik sektörüne değer kattığını belirterek, madencilik sektörüne sağladığı katkı dolayısıyla ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti. Mesleki yeterlilik belgesi alan firma çalışanlarını tebrik eden Bulur, madencilik sektöründeki yeniliklere uyum sağlamanın önemine değindi. Magnesit A.Ş’nin Avrupa standartlarında, doğaya ve çevreye saygılı bir şekilde üretim gerçekleştirdiğini belirten Bulur,  kuruluş olarak AR-GE’ye ve mesleki gelişime çok önem verdiklerini sözlerine ekledi.