Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Yenimahalle’deki Sanayi Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerine yoğun katılımla devam etti. Görüştüğü ETO Üyeleri’ne neden yola çıktıklarını, hedeflerini, nasıl bir yönetim anlayışı benimsediklerini anlatan Tekgöz, “Odada oturmayacağız, sahada olacağız” dedi. Ziyaretlerde bazı üyeler, ETO’nun Antalya’da ultra lüks bir otelde komite toplantısı yapmasını sert bir dille eleştirdi. Üyelerin, “Bu toplantılar neden Eskişehir’de yapılmıyor? Eskişehir’de otel mi yok, salon mu yok, restoran mı yok, yemek yapacak aşçı mı yok? Yıllardır söylüyoruz, neden paramız Eskişehir’de kalmıyor da şehir dışına çıkıyor. Ticareti temsil eden kurum bunu düşünemiyorum mu?” şeklindeki sözleri üzerine, Tekgöz önemli açıklamalarda bulundu. Aylar önce, başkan adaylığının henüz başında bu konudaki yaklaşımlarını ve tepkilerini çok net bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Tekgöz, “Eskişehir ticaretinin gelişmesine katkı sağlamak zorundayız, başka şehrin ticaretine değil” şeklinde konuştu.

Kavgacı bir üslupta değiliz ama…

Üyelerimizin güçlükle ödediği aidatlarla Antalya’da ultra lüks bir otelde komite toplantısı yapmak vahim bir hata. Kavgacı bir üslupta değiliz ve odanın itibarı daha fazla zedelensin istemiyoruz ancak sürekli yönetimsel, mantıksal hatalar yapılıyor? Bunların çok konuşulması üyelerimizi ve tüm kesimleri rahatsız ediyor. Neden bu hatalar sürekli tekrarlanıyor? Neden üyeler bu kadar veryansın ediyor, neden hizmet verilmiyor? Saysanız, onlarca tartışmaya açık konu var. Birilerinin artık buna ‘dur’ demesi, Ticaret Odası’nın doğru yönetilmesi gerekiyor. Biz doğruyu daha iyi yapacağımızı iddia ediyoruz.”

Kurumdan beklentimiz kalmadı

Sanayi Çarşısı esnafları da artık mevcut yönetimden herhangi bir beklentilerinin kalmadığının altını çizdi. Bazı esnaflar, aidat ödemek dışında odayla bir bağları olmadığını ifade ederek, “Çünkü buna alıştırıldık” dedi. Sektörleriyle alakalı karşılaştıkları sorunların halledilmesi noktasında Ticaret Odası dışında çözüm arayışına yöneldiklerini söyleyen esnaflar, “Kurumdan pek bir beklentimiz yok. İhtiyaçlar karşılanmadıkça, sorunlar çözülmedikçe beklentimiz kalmadı. Şu noktada tek beklentimiz yapılacak seçimin sonucu” şeklinde konuştu. ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz de,  ticaret erbabı olduğunu, statüye değil hizmet etmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, kendisine güven ve destek mesajlarını ileten üyelere teşekkür etti.