Uzun zamandır kendileri için bir yasa çıkmasını bekleyen EYT’li vatandaşlar yapılan yeni düzenleme hakkında detayları araştırmaya başlamış durumda. Bu kapsamda AK Parti Milletvekili tarafından sunulan 25 yaş altı ve 50 yaş zeri için teklif edilen düzenlemenin de iş bulma imkanını artıracağı dile getirildi. Arslan tarafından yapılan açıklamalar kapsamında emeklilik için yaş bekleyen ancak primlerini doldurmuş olan vatandaşların bulunduğu dile getirildi. Bu kapsamda belirtilen kesime işsizlik ödeneğinin de verilmediği ve eğer bunlar için düşünülüyorsa konuşulabileceği belirtildi. Tüm bunların yanı sıra pek çok vatandaş emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir yasanın çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Aynı zamanda EYT yasası çıkarsa bu yasa ile birlikte kimlerin emekli olabileceği de merak ediliyor. İşte EYT yasasına ilişkin merak edilenler ve son gelişmeler…

EYT yasası teklifleri

Pek çok vatandaş son dönemde EYT yasası tekliflerini yakından takip ediyor. Bu kapsamda Ak Parti tarafından 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri için meclise bir teklif sunuldu. Bu teklif kapsamında Arslan da söz konusu teklif ile birlikte bu kesimin iş bulmasının kolaylaşabileceğini dile getirdi. Yine yapılan açıklamalarda kıdem fonu için de işveren ve işçilere mutabakat sağlanması adına süre verilmediği dile getirildi. Arslan yapmış olduğu açıklamalarında aynı zamanda EYT’li vatandaşların haklarının korunduğu bir modelin ortaya çıkması durumunda tartışma için hazır olduklarını da dile getirdi.

EYT yasasıyla kimler emekli olabilecek?

Son dönemlerde vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de yeni EYT yasası çıkması halinde kimlerin emekli olabilecekleri oldu. Eğer EYT yasası çıkarsa 1999 yılı öncesinde işe giren vatandaşlar emekli olma hakkını elde edebilecekler. SGK kapsamında emeklilik için prim günü ve hizmet süresini tamamlayan vatandaşlar yeni EYT yasası çıkması durumunda eski şartlara göre emeklilik yaşını doldurduklarında emekli olabilecekler.