Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, İstanbul’un, ekonomik ve mali açıdan dünyada önemli bir ticaret merkezi olmaya devam ettiğini ve çeşitli umut verici fırsatlara sahip olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 16'sı yani 13,6 milyon kişi, kriptoparaya sahip ve bu da Türkiye'yi dünyanın en büyük kriptopara sahibi ülkelerinden biri yapıyor.  Blockchain Economy İstanbul Summit, geleceğin finansal teknolojilerine odaklanan geniş bir konu çeşitliliği, kapsamlı networking fırsatları ve 55'ten fazla ülkeden katılım ile blockchain ve kriptopara dünyası adına bölgedeki ana buluşma olacak. Adını bu aralar sıkça duyduğumuz Tokkea ise bu buluşmanın gold sponsoru konumunda” dediler.

Tokkea ile ilgili de bilgi veren yetkililer, “Tokkea kripto paralara yeni bir bakış açısı getiren, sağlam geliştirici ekibine sahip, kendine ait bir borsası ve Tokkea adında bir tokene sahip, kredi kartına entegre biçimde ödeme yöntemlerini hayata geçirmeyi planlayan STKA ile yeni milyonerler ortaya çıkartması çok muhtemel bir ekosistem hayata geçirmiş bir oluşum. Genellikle ICO aşamasındaki tüm projeler fon toplama yoluna giderek sistemlerini geliştirirken, Tokkea kendi ekosisteminin, borsasını, transfer yöntemlerini geliştirmiş ve ardından özel satış ile halka arz olmuş, reel kullanımda birebir fayda sağlayacak hedefler koymuş bir projedir. Blockchain, işlemleri kaydetmek, varlıkları takip etmek ve güven oluşturmak için paylaşılan, değişmez bir büyük defterdir. Dünya çapındaki işletmelerin hepsi güvenilir bir yapıda para transferlerini gerçekleştirmek, anlık olarak verilerini işlemek ve bu verileri güven altında tutmak için platform arayışlarına çoktan giriştiler. Tokkea ise şirketlerin ve bireysel kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına hitap edecek alt yapı muntazam bir işçilik sergileyerek örülmüş, adeta bu işin merkezi olmaya aday bir proje.

Dünyada hali hazırda büyük bir geri dönüşüm firması finansal ve veri işleme işlemlerini Tokkea üzerinden yaparken, bir çok inşaat firması sağladığı kolaylıklar sebebiyle Tokkea’yı sistemlerine entegre etmeye başladı” diye konuştular. 

Blockchain teknolojisinin doruk noktasında bulunan projelerin ön satışlar ile kullanıcılarına arzı sınırlı olan bir değeri piyasaya henüz sürülmeden yakın takipte olan kullanıcılarına satın alma imkanı sunarak, onlara ellerindeki varlıkları onlarca kat katlamalarına olanak sağladığı da ifade edilerek, 
meraklılarını Tokkea’yı ve ekosistemini araştırmaya davet etikleri ifade edildi.