Eskişehir Ticaret Odası’nın Haziran meclis olağan toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşması ile başlayan ve Haziran ayı boyunca yürütülen faaliyetlerin sunum olarak paylaşıldığı toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesinin ardından Türkiye’nin artık asıl gündemi olan ekonomiye öncelik vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekonominin çarklarını hızlandırmalıyız

Türkiye’nin ekonomideki sorunları çözebilmesi için önünde 4 yıla yakın bir zaman olduğunu belirten Güler, “Türkiye için seçim bitti. Şimdi geçim vakti. Yüksek enflasyon, dövizdeki oynaklık, işsizlik sorunlarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Ekonominin çarklarını hızlandırmalı, üretim ekonomisini yeniden inşa etmeliyiz. Tüccarımıza, esnafımıza, sanayicimize daha uygun koşullarda kredi imkanı sunmalıyız. İhracatımızı artırmak, Türkiye’ye yeni yatırımcılar getirmek zorundayız. İş dünyası olarak eski günlere dönmek en büyük arzumuz. Tüccar ve sanayiciler olarak daha çok çalışmaya ve üretmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kongre turizmi için birlik ve beraberlik şart

Eskişehir Ticaret Odası’nın turizme yönelik çalışmalarına da değinen Güler, “ETO Müze ile başlayan, Hepgeleceksin.com ve Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ile süregelen bir turizm vizyonumuz var.  Son olarak da toplantı turizmine yönelik Türkiye’nin en büyük acentelerini şehrimizdeki turizm firmalarıyla bir araya getirdik. Amacımız Eskişehir’i kongre turizminde bir adım daha öne çıkarmak, üyelerimizin ve Eskişehir’in toplantı turizmi pastasından daha çok pay alabilmelerini sağlamak. Eskişehir’in kongre turizminde hak ettiği yere gelebilmesi için tüm kurumlarla işbirliğine açığız. Çünkü biz şehrimizin kongre turizminde başarıyı birlik ve beraberlikle sağlayabileceğine inanıyoruz” dedi.