Gelen son dakika açıklamaları ile beraber emekli ve memurların alacakları zam oranları artık netleşiyor. 4 Ocak 10:00 da açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarındaki zamlı oran net bir şekilde belli olacak. Şu anlık süreçlerde maaşlara eklenecek 5 aylık enflasyon oranının açıklanması ile beraber maaşlar da belli olmaya başladı. Beş aylık dönemde enflasyon oranları yüzde 7,02 olarak gerçekleşti. Enflasyon oranlarıyla ilgili bilgiler geldikçe memur ve emekli maaş zamları ile ilgili son durumlar belirmeye başladı.

Enflasyon oranlarının hem memur hem de emekli maaşları üzerindeki etkisi çok büyük olacak. Emekli maaş zam oranları her ne kadar toplu sözleşmeye göre yüzde üç zam gelecek olsa bile enflasyonlar da yüzde dördün üzerine çıkarsa çıktığı kadar fark maaşlara eklenecek. Yaklaşık 13 milyon vatandaşı çok yakından ilgilendiren ocak zamları için son dakika detayları gelmeye başladı.

6 aylık enflasyona göre zam…

Enflasyon oranlarının 2020 yılının son yarısındaki beş aylık kısmı belli oldu. Maaşları paralel bir şekilde etkileyecek olan enflasyon oranları farkları artmasına yardımcı olacak. Emekli ve memurlar için her yıl ocak ve temmuz ayında yapılan maaş zamları yılın zamdan öncesi son yarısında oluşan enflasyon oran farkına göre belirlenir.

Eğer 2020 yılının son altı aylık kısmında enflasyon oranları yüzde dördün üzerinde olursa aradaki fark memur ve emekli vatandaşların maaşlarına göre yansıtılacak.

Zam oranları açıklandı mı?

Memur ve emekli vatandaşlar maaşlarına gelecek zam oranları hakkında son dakika gelişmelerini bir hayli takip etmeye devam ediyor. Fakat aralık ayına ait enflasyon verilerinin açıklanmamış olması maaşlara gelecek zam oranlarının net bir şekilde belli olmamasına neden oldu. Aralık ayında meydana gelen enflasyon oranları 4 Ocak 2021 tarihinde 10:00’da açıklanacak. Bunun ardından maaş zamları net bir şekilde belli olacak. O güne kadar net bir şey söylemek imkansız.