Son alınan kararlara göre faiz indirimi için bazı meslek grupları belirlendi. Bu meslek grupları içerisinde tarihi derinlik taşıyan ve geleneksel olarak sürdürülen meslekleri sürdüren esnaflar yer alıyor. Esnafların en az bir yıllık ustalık belgesinin olması ve kendi alanı ile ilgili bir dükkan açması gerekiyor. Bu meslek grubuna dahil olan kişiler, kullandıkları kredilerin kalan ödemelerini 2021 senesi içerisinde faizsiz olarak gerçekleştirebilecekler.

Esnafa Özel Krediden Kimler Yararlanabilecek?

Halkbank’tan esnafa özel kredi veriliyor ancak hangi esnaflar bu şartlardan yararlanabiliyor? KOSGEB bünyesinde verilen ve faizsiz kredi yardımından yararlananlar bu krediyi alamayacaklar. Ancak bunun dışında KOSGEB bünyesinde bulunan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve 30 yaşını doldurmamış olan esnaflar bu krediden yararlanabilecekler. Gençlerin bu kredi için KOSGEB’in uygun gördüğü projelerini bankaya göstermesi gerekiyor. Bu işlem sonucunda ise vatandaşlar 100.000 TL’ye varan kredi imkanından yararlanabilecekler. Faiz ödemesi olmadan alınacak bu kredi ile esnafların rahatlaması bekleniyor. Fakat kişilerin bu krediden yararlanmaları için 2021 senesine sarkan herhangi bir kredi ödemesi olmaması gerekiyor.

Esnaflara verilen bu kredinin asıl amacı; esnafların ekipman, makine ve çeşitli ana eşyalarını rahat bir bütçe ile temin edebilmesidir. Hammadde sağlanması için verilen bu kredi 30 bin TL’ye kadar esnada sunuluyor. Kullanılan kredinin ödemesi 2021 senesine sarkıyor ise tamamen faiz indirimi uygulanıyor. Bu sayede esnafın faiz ödemesi olmadan rahat bir şekilde ticaretin içerisinde yer alması bekleniyor. Esnafın girişim esnasında ihtiyaç duyduğu miktar, sunduğu proje kapsamında belirleniyor. Projeye göre ise esnaf olacak kişiler 30 bin TL’ye kadar Halkbank’tan esnafa özel kredi çekebiliyorlar.