2021 yılı itibari ile yayımlanan ilanın 2021 büro memuru alımı olduğunu ifade etmek mümkün. Birçok ili kapsayan bu ilan kapsamında KPSS şartı olmadan insanlar ilana hızlı ve kolay bir şekilde başvuruda bulunabilecek. Birçok insan ilanın detaylarını merak ediyor. Yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu, birçok alanda iş ilanları yayımlayarak insanların bu ilanlara başvuru yapabilmesini mümkün kılıyor. İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlardan bir tanesi olan 2021 büro memuru alım ilanı, birçok ili kapsamakta olup ilan dahilinde KPSS şartı bulunmuyor. Öte yandan bu ilana başvuruda bulunmak isteyen kişilerin en az lise mezunu olması gerekiyor.

İŞKUR Büro Alımı İlanı

İŞKUR tarafından yapılan duyuru kapsamında farklı illerde olmak üzere toplamda 1140 kişilik büro memuru alımı yapılacak. İlanın detaylarına baktığımızda KPSS şartı aranmadığını görmekteyiz. Bunun yanı sıra kişilerin en az lise mezunu olması gerekmekte. Bu şartlara sahip olan kişilerin başvurabilecekleri 2021 büro memur alımı ilanına ulaşmak isteyen kişiler Türkiye İş Kurumunun internet sitesine giriş yapabilmekte. İlana başvurmak isteyen kişiler başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.

İŞKUR Büro Memuru İlanını Kapsayan İller

İŞKUR tarafından yayımlanan 2021 büro memuru ilanı kapsamında bulunan iller; İstanbul, Manisa, Kayseri, Bursa, Kilis, Uşak, Adana, Sivas, Artvin, Konya, Karaman, Gaziantep, Denizli, Yozgat, Ankara, Antalya, İzmir, Balıkesir, Kocaeli, Van, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Diyarbakır, Amasya, Kırklareli, Aksaray, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Trabzon, Isparta, Edirne olarak sıralanabilmektedir. Bu illerde ikamet eden kişiler gerekli koşulları yerine getirdikleri takdirde ilana başvuru yapabilir.

Büro Memuru Başvuru Şartları Nelerdir?

2021 büro memuru ilanı için kişilerin aşağıdaki kriterlere sahip olması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak
  • Sağlık problemine sahip olmamak
  • Kurumlar tarafından belirlenen özel şartlara sahip olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • Office programlarına hakim olmak
  • İlanların özel başvuru şartlarında yer alan kriterlere sahip olmak

Yukarıdaki şartlara sahip olan kişiler büro memuru ilanına başvuru yapabilmektedir.