İŞKUR 4 yıllık üniversite mezunu vatandaşlar arasından KPSS ve mülakat şartı ile personel alımları başlayacak. İŞKUR genel müdürlüğünde istihdam etmek üzere memur, veri hazırlama ve kontrol etme işletmenlerinin yanı sıra aktüer kadrolarında yer alacak alımlar yapılacak. Aranan şartlar belli oldu.

KPSS tercih kılavuzları ile beraber alımlar yapılacak. Tam 55 personel Ankara, Yozgat, İstanbul, Kırıkkale, Kilis ve birçok ilde alım yapılacak. 30 Aralık ve 7 Ocak tarihleri arasında yapılacak başvurular ile 55 personel alımı yapılacak. Bu süreçlerde vatandaşlar KPSS puan türlerinden P3 kısmını kullanacaklar. İŞKUR tarafından aranan genel şartlar belli oldu. Peki, vatandaşlarda aranan şartlar nelerdir? Sizler için İŞKUR memur alım başvuru şartları hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

İŞKUR genel şartlar belli oldu…

İŞKUR memur alım başvuruları sırasında aranan şartlar;

  1. En az 18 yaşında olmak
  2. 4 yıllık üniversite mezunu olmak
  3. KPSS sınavına girip P3 türünde puanı olmak
  4. Erkek adaylarda askerlik engellerinin yer almaması
  5. Çalışma hayatına devam edecek vatandaşların bedensel, ruhsal ya da zihinsel engellerin olmaması
  6. İŞKUR üzerinde işsiz olarak kayıt olmak
  7. Başvuru yapılacak olan yerde ikamet ediyor olmak
  8. Kadrolarda aranan özel şartlara uygun olmak
  9. En fazla 35 yaşında olmak
  10. Kadrolar ile ilgili bölümlerden mezun olmak
  11. Adli sicil kaydı incelemesi sırasında sonuçların olumlu çıkması şartları ile vatandaşlar başvurularını yapabilecekler.

İŞKUR memur alım başvuruları nasıl yapılacak?

İŞKUR memur alım başvurusu yapacak vatandaşların aranan şartlara uygun olması gerekir. Toplam 55 kişilik olarak yapılacak alımlarda KPSS 2020 / 2 kısmında P3 puanı olan vatandaşlar resmi web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. www.iskur.gov.tr  tıklayarak herkes anlık olarak başvurularını yerine getirebilecekler. Alım şartlarına uyan vatandaşlar bu zorlu günlerde kendileri için onlarca farklı illerde istihdam etme fırsatlarının sahibi olacaklar. Başvurular hem online olarak hem de en yakın İŞKUR şubeleri ile yapılabilecek.