Kamu kapsamında yapılacak alımlarda en çok emniyet genel müdürlüğü ve üniversiteler öncelik olacak. Özel sektör alımlarında ise muhasebe dallarından lojistiğe kadar birçok alanda personel alımları yapılacak.

İstihdam seferberliği ile beraber her alan ve her meslek grubu için personel alımları hız kesmeden devam ediyor. İŞKUR tarafından haziran ayında tam 57 bin 270 personel alımları olacağının duyuruları yapıldı. 2020 yılının başından bu yana kadar tam olarak 827 bin 472 personel alımları yapıldı. İŞKUR kapsamında şu an bile hala 46 bin personel alımı yapılacağı duyurusu yapıldı.

Kamuda alım yapılacak alanlar

  1. En çok emniyet genel müdürlüğü ile beraber üniversitelerde istihdam edecek personel alım yapılacak.
  2. Emniyet Genel Müdürlüğü: 8 bin polis
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı: 500 sözleşmeli personel
  4. Atatürk Üniversitesi: 361 sözleşmeli personel
  5. Hazine ve Maliye Bakanlığı: 300 defterdarlık uzman yardımcısı
  6. Elektrik Üretim A.Ş.: 150 sürekli işçi
  7. Kırıkkale Üniversitesi: 122 sözleşmeli personel
  8. Harran Üniversitesi: 81 sürekli işçi
  9. Erciyes Üniversitesi: 56 sözleşmeli personel

8 bin polis alımları için başvurular geçtiğimiz günlerde polis akademi başkanlığı ile başlandı. Bunların yanı sıra pek çok bakanlık ile beraber üniversiteden belediyeye kadar birçok alanda personel alımları yapılacağı hakkında duyurular yapıldı. Sözleşmeli personel alımları sırasında şartlar alım yapılacak kurumlar tarafından belirleniyor.

Özel sektörde alım yapılacak alanlar

  1. Taşıma ve yükleme işçisi: 9 bin 844
  2. Gaz altı kaynakçısı: 966
  3. Makineci: 862
  4. Temizlik görevlisi: 844
  5. Ön muhasebeci: 717
  6. Satış danışmanı: 591
  7. Lojistik elemanı: 510

Özel ve kamu sektörü personel alımları için başvurular İŞKUR şubesi üzerinden yapılacak. Bu başvuru süreçleri için www.iskur.gov.tr ile yapılacak. Başvurular online olarak yapılabilecek olduğu gibi isteyenler İŞKUR şubelerine giderek başvurularını da yerine getirebilir. Başvuru sırasında aranan şartlar alım yapılacak kurumlar tarafından belirlenecektir. Kurumlar üzerinden incelemeler yapılması gerekir.