Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yaşanan bu zorlu günlerde ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için geçim sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletilsin diye onlarca destek verilmeye devam ediyor. Bu zorlu günlerde;

  1. Eğitim yardımları,
  2. Sağlık yardımları,
  3. Özel amaçlı verilen yardımlar
  4. Yakacak yardımları
  5. Gıda yardımları
  6. Yaşlı ve engelli yardımları
  7. Barınma yardımları gibi onlarca destek ödemeleri verilmeye devam ediyor.

Devlet destekli olarak verilen yardımlar için vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşların bir nebze de olsa zorlu günleri rahat bir şekilde atlatabilmeleri için destek ödemeleri verilmeye devam ediyor.

Gıda yardımları

Özellikle kurban ve ramazan bayramı başta olmak üzere maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar için gıda yardımları verilmeye devam ediyor. 18 yaşından büyük ve gerçekten de ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için bu destek ödemeleri veriliyor. Yardım alabilmek için vatandaşların hanesine giren gelirin hanede yaşamına devam eden kişi sayısına düşen miktarın asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekiyor.

Barınma yardımları

Barınma yardımları haklarından yararlanmak için vatandaşların bu zorlu günlerde barınamayacakları kadar bakımsız, eski, sağlıksız ve kötü evlerde yaşamak zorunda kalanlar için verilen destek ödemeleri oluyor. Muhtaç aileler için verilecek destek ödemeleri hem prefabrik ev, hem doğal afet kapsamında verilen eşyalar hem de bakım ve onarım yardımları gibi destek ödemeleri sunulmaya devam ediyor. Yardım alabilmek için vatandaşların hanesine giren gelirin hanede yaşamına devam eden kişi sayısına düşen miktarın asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekiyor. Yardım ödemeleri 20 bin TL den başlarken 30 bin TL ye varana kadar artış gösteriyor.

Yakacak yardımları

Yakacak yardım ödemeleri en asgari 500 kg kömür olarak ihtiyaç durumunda olan aileler için veriliyor. Yardım alabilmek için vatandaşların hanesine giren gelirin hanede yaşamına devam eden kişi sayısına düşen miktarın asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekiyor.