ETO üyelerinin talep ve beklentilerini anlatma fırsatı buldukları Sektör Buluşmaları Toplantısı, Odunpazarı bölgesinde hizmet sektöründe faaliyet gösteren ETO üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in yanı sıra, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları Hüsnü Kaptan, Olcay Çoklar, Saffet Çelen, Necati Sarıca, Figen Engin ve Odunpazarı’nda faaliyet gösteren ETO üyeleri katıldılar. Başta belediye hizmetleri olmak üzere ticari faaliyetler konusunda sıkıntı yaşayan ETO üyeleri, sorunları ilk ağızdan aktarma imkanı buldular.

Güler: “Sorumluluk alıyoruz”

Tarihi Odunpazarı bölgesinin şehrin tanıtımı için çok önemli bir değer olduğunu ve bu simge özelliğini kaybetmemesi gerektiğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler konuşmasına, “Eskişehir Ticaret Odası olarak üyelerimizin talep ve beklentilerini dinlemek ve bunlara çözüm bulmak adına Sektör Buluşmaları toplantıları yapıyoruz. Bu toplantımızı, Sayın Başkan’ın da teşrifleriyle, kentimizin turizmi ve yaşantısı için büyük önem arz eden tarihi Odunpazarı bölgemizde gerçekleştiriyoruz.” sözleriyle başladı. İstişarelerle ve birlikle hareket ederek tüm sorunların çözülebileceğini ve bölgenin daha süratli bir gelişim ivmesi kazanacağını ifade eden Başkan Güler; Eskişehir Ticaret Odası’nın her türlü sorumluluğu üstlendiğini belirtti. Bu anlamda bölgenin ekonomik hareketliliğine katkı sağlamak için Türkiye’nin alanında ilk Ticaret ve Sanayi Müzesini ETO tarafından bölgeye kazandırıldığını kaydeden Güler, sezon boyunca gar ile Odunpazarı arasında turist servis aracı hizmeti ile danışma noktaları oluşturduğuna dikkati çekti.

Kurt: “Çözüm için buradayız”

Bölgede faaliyet gösteren tüccar ve esnafın sorun ve beklentilerini dinlemek için bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Belediye başkanlığına başladığı günden bu yana bölgedeki tüccar ve esnaflarla bir araya gelmek istediğini belirtti ve ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti.

Üyelerden tam not

Hem ETO Başkanı Güler hem de Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt’la bir araya gelen ETO üyeleri, toplantı kapsamında görüş ve beklentilerini aktarma fırsatı buldular. Toplantı, ETO’nun sağladığı iletişim platformlarından memnuniyetlerini dile getiren üyelerden tam not aldı.