Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, “Değişim Seninle Başlar” ekibiyle birlikte Yıldıztepe ve Gültepe Mahallesi’nde faaliyet gösteren esnafları dolaştı. Tüm işletmelere tek tek uğrayarak esnafa hayırlı ve bol kazanç dileğinde bulunan Tekgöz, önceki ziyaretlerinde olduğu gibi yine sevgi gösterisi ve destek mesajlarıyla karşılandı. Görüşmelerinde ETO Üyeleri’ne, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Tekgöz, özellikle esnafları yakından ilgilendiren çalışmalarının üzerinde durdu. Kendisi ve ekibinin, “Ulaşılabilir, sorunlara kısa sürede çözüm üretebilir” yönetim vaadiyle yola çıktıklarını anımsatan Erdoğan Tekgöz, “Seçim gezilerimizde gördük ki üyelerimiz en çok da bu iki konuda sıkıntı yaşamaktadır. ETO’yla tek bağlantısı aidat olan, ticarette karşılaştıkları sorunlarda yalnız bırakılan Eskişehir esnafı, tüccarı, iş insanı, bu muameleyi hak etmiyor” dedi.

Adaylığınız Bile Değişimi Başlattı

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Yıldıztepe’deki gezisinde de çok sayıda esnafın, “ETO’da değişim istiyoruz, değişim de sizinle başladı” mesajlarıyla karşılaştı. Tekgöz’ün adaylığının dahi değişimi başlattığını vurgulayan esnaflar, “Bugüne kadar bizler için kılını kıpırdatmayan mevcut yönetim, sizin adaylığınızla birlikte birden esnafı, tüccarı hatırlar oldu. Adaylığınız dahi bu kadar etkisini gösteriyorsa, başkan seçildiğinizde Eskişehir ticari hayatında nelerin değişip gelişeceğini tahmin etmek zor değil” şeklinde konuştu. Seçim gezisi sırasında bazı esnaflar da işyerini büyütüp, istihdamı arttırmak istediğini ancak büyük ihtiyaç duyduğu ETO’da, kendisine muhatap dahi bulamadıklarını söyledi. “Muhatap bile bulamadığımız bir kurum, bize nasıl yardımcı olsun” diyen esnaflardan kimileri de odaya üye olmanın kendilerine hiçbir artısı olmadığını vurguladı.

Tepkinizi Oy Kullanarak Gösterin

Hemen her sektörden işletmenin bulunduğu Yıldıztepe ve Gültepe Mahalleleri’nde, sektörel sorunları da dinleyen Erdoğan Tekgöz, “Sektörlerde bizleri kimin temsil ettiğini bilmiyoruz” diyen esnaflara, “Bizim dönemimizde hepimizin bir temsilcisi, muhatapı olacak” yanıtını verdi. ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, büyük işletmeler karşısında kayıp yaşayan küçük esnafın, mahalle ve cadde esnafının ticaretini arttırmaya dönük projelerini de anlattı. Çarşı esnafının ayakta kalabilmesi için halkın ilgisini alışveriş caddelerine çekeceklerini hatırlatan Tekgöz, “Alışveriş günleri, festivaller,şenlikler gibi yıl boyunca düzenlenecek yerel etkinlikler bunlardan birkaçı olacak. Ayrıca kent esnafının sorunları, beklentileri ve ihtiyaçlarını daha hızlı tespit etmek ve çözüm bulmak adına düzenli olarak bölge bölge esnaf toplantıları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu. Mevcut yönetime tepki olarak oy kullanmayanlar ile tepki için aidat ödemeyen esnaflara ise aidatlarını ödemeleri, oylarına sahip çıkmaları tavsiyesinde bulunan Erdoğan Tekgöz, “Bu hem sizin, hem şehrimizin geleceği için çok önemli” dedi.