Eskişehir Ticaret Odası, Gelişen Eskişehir Büyüyen Ekonomi vizyonu doğrultusunda bir ilke daha imza atıyor. Bu kapsamda ETO ve Vehbi Koç Kongre Merkezi öncülüğünde, I-MICE Derneği işbirliğiyle ülkemizin önde gelen MICE (toplantı turizmi) acenteleri, Eskişehir’de ağırlanacak, Eskişehirli profesyonellerle bir araya getirilecek.

Kongre turizmi potansiyelleri tanıtılacak

18-19 Haziran’da gerçekleştirilecek inceleme ziyaretiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de faaliyet gösteren sektöründe öncü 40’a yakın toplantı acentesi yöneticisi Eskişehir’e gelecek. Turizm profesyonelleri hem kentin kongre turizmine ilişkin altyapısını inceleyecek; hem de Eskişehir’in turistik değerlerini deneyimleyecek.

Güler: Artık Eskişehir bir kongre destinasyonu olacak

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in bugüne dek kongre turizmine ilişkin potansiyelini yeterince değerlendiremediğini kaydetti. Başkan Güler ilave olarak “İnşa ettiğimiz ETO-TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkeziyle artık kentimiz profesyonel bir kongre altyapısına kavuştu. Yeni altyapımız ülkemizin toplantı turizmi profesyonellerinin dikkatini çekiyor. Hali hazırda önemli bir turizm potansiyeli bulunan Eskişehir, kongre turizminden de pay alarak turizm çeşitlendirmesi yapacak. Bu etkinlikle kentimiz ve üyelerimizin kongre turizmindeki iddialarını sektöre farklı bir boyutta anlatmaya başlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Eskişehirli turizmcilerle bir araya gelecekler

Etkinlik kapsamında inceleme faaliyetlerinin yanı sıra, Eskişehir Ticaret Odası tarafından organize edilen Ağ Kurma Kokteyli de gerçekleştirilecek. 18 Haziran Salı günü 10:30-12:00 arasında gerçekleşecek ağ kurma kokteyliyle, Eskişehirli turizm temsilcileri konuk acente yöneticileriyle tanışma ve işbirliği yapma fırsatını yakalayacaklar.