Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Değişim Seninle Başlar Ekibi’yle birlikte, mobilya ve kereste sektörünün kalbi; Eskişehir Keresteciler Sitesi’ni ziyaret etti. Sitede faaliyet gösteren ETO Üyesi esnafların işyerlerine tek tek uğrayarak hayırlı ve bol kazanç dileğinde bulunan, sorunlarını dinleyen Tekgöz, en çok da sitenin yetersizliğinden yakınan üyelerle karşılaştı. Aradan geçen yıllar içinde şehir merkezinde kalan Keresteciler Sitesi’nin, gerek altyapı, gerek sosyal donatıları açısından artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini söyleyen esnaflar, “Bizim artık daha sağlıklı bir ortamda üretim yapacağımız, ihtiyaçlarımıza cevap verecek modern bir siteye kavuşmamız gerekmektedir. Sitemizin akibetinin belirsizliği hepimizi mağdur ediyor” dedi.

Modern Bir Siteyi Hak Ediyorsunuz

Keresteciler Sitesi’nin içinde bulunduğu sıkıntılı koşulların farkında olduğunu söyleyen ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz de, “Eskişehir mobilya ve kereste sektörünün yeni ve daha büyük bir siteye ihtiyacı vardır. Mevcut sitenin esnafımıza yetmediği, dahası Eskişehirimize yakışmadığı gün gibi ortadadır. Buradaki üyelerimizin seslerini duyurmak, onları hak ettikleri modern bir siteye kavuşturmak konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Adayı Tekgöz ziyaretlerde, tüm üyeleri yakından ilgilendiren projeleri hakkında bilgi de verdi.

Hem Paraları, Hem Zamanları Onlara Kalacak

Tekgöz’ün keresteciler sitesi ziyaretinde en fazla üzerinde durduğu projelerden biri ise online evrak projesi oldu. Göreve geldiklerinde üyeleri yoran, üzen değil, işini kolaylaştıran, hızlandıran çalışmaları başlatacaklarını söyleyen Tekgöz, “Üyelerimizin başta evrak temini olmak üzere odayla ilgili birçok işlemlerini odaya gitmeden halletmeleri için E-Devlet benzeri bir on-line platform oluşturacağız. Bu platform sayesinde üyelerimiz oturdukları yerden istedikleri evrağa veya işleme ulaşabilecek, hem zamandan, hem paradan tasarruf edecek. Üyelerimizin, ufak bir bedel ödeyerek alacağı evrak için yakıt, otopark ücreti ve en önemlisi en değerlisi olan zamanlarını yollarda harcamalarını istemiyoruz’’ dedi.

Bunu Görmesem Asla Aday Olmazdım

ETO Başkan Adayı Tekgöz, Keresteciler Sitesi’ndeki esnaf ziyaretlerinde değişimin gereğine inandığı için bu yola çıktığını bir kez daha vurguladı. Tekgöz, “Buna inanmasam asla başkan adayı olmazdım. Bizler işi-gücü, koşturması çok olan insanlarız. Makam mevkiye ne zamanımız, ne ihtiyacımız var. Ancak Eskişehir’de ticaret adına, ticareti temsil edenler adına doğru gitmeyen bir yığın şey var ve buna artık ‘dur’ denilmesi gerekiyor. Biz gördüğümüz yanlışları ortadan kaldırmak için bu mücadeleyi başlattık. Şu an ETO’da metal yorgunluğu, iş körlüğü apaçık gözükmektedir ‘’şeklinde konuştu.