Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar için benzersiz bir fırsat olacağı vurgulandı.

Ülke ekonomisine sağladığı desteklerle ön plana çıkan banka, 40 milyar TL değerindeki yeni kredi düzenlemesi ile de işletmeleri canlandırmayı amaçlıyor. İşletmelerin kalkınması ve istihdama ara verilmemesi için yeni kredi paketini oluşturdukları açıklandı.

Faiz Oranları Artmayacak

Birçok kişinin merakla araştırdığı yeni kredi paketi hakkında faiz oranları açıklandı. Kredi süresi boyunca faiz oranlarında artış yaşanmayacağı kesin olarak belirtildi.

Vakıfbank İşletmelerin Yanında

Her zaman işletmelere destek olması ile bilinen banka, pandemi sürecinde de işletmelerin yanında yer almaya devam ediyor. Vakıfbank Genel Müdürü tarafından gerçekleştirilen açıklama içerisinde işletmelerin unutulmadığı vurgulandı. İşletmelerin bu süre içerisinde hala üretimler gerçekleştirdiğini ve ülkeyi kandırmaya destek olduklarını söyledi. Bu sebeple işletmelere destek olacaklarını ve pandemi sürecinin zorlukları içerisinde işletmeleri yalnız bırakmayacaklarını açıkladı. İşletmeler Vakıfbank tarafından oluşturulan kredi paketinden yararlanarak rahat bir nefes alabilecek ve pandemi sürecinde işletmelerinde çalışmalar sürdürebilecekler.

1 Sene Geri Ödeme Yok

Vakıfbank Genel Müdürü konuşmasında kredi ile ilgili detaylı açıklamalara yer verdi. Açıklamalarında verdiği en önemli detaylardan birisi ise 1 sene geri ödemesiz bir dönemin olacağı idi. 1 sene boyunca geri ödemesiz olabileceği vurgulanan kredi sürecinde işletmelerin bütçelerini toparlaması amaçlanıyor.

Kendi imalatını sağlayan ve diğer ülkelere ürünlerinin satışını yapan işletmeler için özellikle destek verileceği açıklamalar arasında yer aldı. İşletmelerin imalatlarına ara vermemesi ve hız kesmeden ihracatlarına devam etmesi bekleniyor. Kredi paketi içerisinde 25 milyar TL ile 2 milyar $ olarak iki ayrı bütçe belirleniyor. Toplam kredi bütçesi ise 40 milyar TL olarak açıklandı. Faiz oranı için bir senelik %17,75 belirleniyor. 12 ay taksit ile 72 ay taksite kadar krediler bölünebilecek. İşletmelerin talebine göre ise 1 sene boyunca geri ödeme oluşturulmayacak.