İstihdamın artması amacı ile Vakıfbank çeşitli firmalara destek paketi verecek. Krediler ağırlıklı olarak kendi ürünlerini imal eden ve ihracat yapmaya meyilli olan fabrikalara verilecek. Günümüzde en çok önemi bulunan alanlarda üretim sağlayan fabrikalara ağırlık gösterilecek. Bu nedenle üretimi ülkeyi kalkındıran ürünleri sağlayan firmalara kredi sağlanacak.

Piyasada ilk kez TCMB politika faiz oranına endeksli olarak sağlanacak. Çıpa Kredisi de buna bağlı olarak düşük faizler ile birlikte kullanıcıya sunulacak. Üstelik kredi kullanan kişiler kredi süresi boyunca da faiz artışı ile karşılaşmayacak.

Üretime Ara Verilmeyecek

Vakıfbank Genel Müdürü her zaman üreticinin yanında olduklarını ifade ederken, üreten bütün firmaları desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Ülkesinden vazgeçmeyen ve yerli üretimi destekleyen, ülkenin kalkınmasında payı bulunan firmaların oldukça önemli olduğunu ifade etti. Vakıfbank’tan yerli üretime destek pandemi sürecinde de üretimden vazgeçmeyen kişilere veriliyor. Ülkenin kalkınması için çalışma gösteren işletmelerin asla yalnız bırakılmayacağını ifade eden Vakıfbank Genel Müdürü, geçmişten günümüze her zaman üreticiye destek olduklarını söyledi.

Kendi üretimlerini sağlayan imalatçıların yanı sıra ihracat yaparak da ülkeyi kalkındırmayı amaçlayan banka, işletmelere beklemeleri gerekmediğini ifade etti. Yatırımlar için düşecek faizin işletmecileri ve üreticileri kalkındıracağı öngörülüyor.

12 ile 72 Ay Arası Taksit İmkanı

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamaya göre TCMB faiz oranı azaldıkça, kredi faiz oranlarında da azalma görülecek. Bu nedenle kredi piyasa içerisinde ilk kez azalan faiz oranı ile adını duyuracak. Azalan faiz oranı ile birlikte kredinin birçok üreticiyi rahatlatması amaçlanıyor.

Yeni kredi paketi ihracat ve üretim yapan bütün firmalara sunulacak. 25 milyar lira ile 2 milyar $ şeklinde sunulan kredi için toplam ayrılan bütçe 40 milyar TL olacak. Yıllık faiz oranı için %17,75 gibi bir ora belirlendi ve vadelerde de çeşitli imkanlar bulunuyor. Üreticiler 12 ile 72 ay arasında taksit imkanı ile kredi alarak yerli üretime aktif olarak devam edebilecekler.