Yapılan açıklama içerisinde bakan, bu kapsam içerisinde yer alan kişilerin yeni yılın ilk ayına bağlı olan zam farkları bugün yatırılıyor dedi. Böylelikle emekli sandığı kapsamında bulunan kişiler zam farkları ödemesini bugün itibari ile hesaplarında görebilecekler.

Emekli sandığı bünyesindeki kişilerin maaşlarına yapılan zam farkları bugün itibari ile ödenecek. Bu haberi duyan emekli sandığı kapsamındaki kişiler oldukça fazla sevindi ve ödemelerini almak için bankalara akın ettiler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bizzat yapılan açıklama, emekli sandığında bulunan kişiler tarafından uzun süredir bekleniyordu.

Bakanın yaptığı açıklamaya göre emekli sandığı bünyesinde yer alan; yetim aylığı, dul aylığı, görev malul aylığı, emekliler ve malul aylığı alan kişiler bu ödemeyi alabilecekler. Türkiye içerisinde toplamda 2 milyon 323 bin kişi bu ödemelerden yararlanabilecek ve hesaplarına ödemeler sağlanacak. Yeni yılın gelmesi ile birlikte maaşlarda bazı zamlar meydana gelmişti. Meydana gelen zam farkları bugün itibari ile kişilerin hesaplarına yatırılarak kişilere ulaştırılacak.

739 Milyon TL Yatırılacak!

Bu kapsamlar dahilinde ödemelerini 30 günde bir alan kişilere, ocak ayı için 1 aydan daha fazla bir tutarda ödeme sağlanacak.

Devlet bünyesinden 3 ayda bir maaş alan kişiler için ise maaşlarını aldıkları aylara göre ödeme sağlanacak. Kasım, Aralık ve Ocak dönemi içerisinde devletten aylık alan kişilere 1 aylık ödeme sağlanırken, Aralık, Ocak ve Şubat dönemi içerisinde devletten aylık alan kişiler 2 aylık ödeme yapılacak.

Üçüncü ve son grupta yer alan Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde ödemelerini alan emekli sandığı bünyesindeki kişilerin zam farkları ise 3 aylık olarak verilecek. Üç farklı kategori altında verilecek olan ödemelerin toplam tutarının 739 milyon 653 bin TL’yi bulması bekleniyor. Ocak ayı içerisinde zam farkları kişilerin hesaplarına yatırılacak ve kişiler ödemelerini aldıkları kanal üzerinden zam farklarını mesai saatleri içerisinde kolaylıkla çekebilecekler.