Eskiyen aracınızı değiştirmek ve yerine sıfırını veya en fazla 5 yaşında olanı almak için kullanılan, düşük faizli kredilere taşıt kredisi deniyor. Kredi notu iyi olan ve düzenli bir gelire sahip olan her müşterinin kullanabileceği Ziraat Bankası Taşıt Kredisi, en uygun faiz oranları ve geri ödeme tablosu ile karşınıza çıkıyor.

Özellikle sıfır araçları kapsayan taşıt kredisi, ikinci elde ise en fazla 5 yaş şartı koyuyor. Yani, 2019 yılı itibari ile sıfır araç alabileceğiniz gibi 2014 modele kadar bir araçta alabilirsiniz. Ziraat Bankası taşıt kredisinin en büyük avantajı ile 60 aya kadar vade yapabiliyor olması. Aynı zamanda %1.71 gibi düşük faiz oranı ile geri ödemenizde size rahatlık sunuyor.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası taşıt kredisi almak için en kolay yöntem herhangi bir Ziraat Bankası şubesine gitmeniz olacaktır. Bunun yanı sıra internet ve mobil bankacılıktan da kredinizi temin edebilirsiniz. Taşıt kredisinin sadece otomobillerde değil, ruhsatında hususi olarak geçen hafif ticari araçları da kapsadığını ve bu araçlara da taşıt kredisi uygulanabildiğiniz unutmayın. Şubelere giderken yanınızda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportunuzu, gelir belgenizi götürmeyi unutmayın. Şube çalışanı sizden bunlara en belge isteyebilir. Gereken belgeleri temin ettikten sonra kredinizi kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası taşıt kredisinde, vade boyunca hayat sigortası ve kasko yapılmaktadır. Ayrıca alacağınız araca banka tarafından teminat olarak alınır. Buna ek olarak yeterli görülmemesi durumunda banka tarafınızdan en teminat isteyebilir.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Örnek Ödeme Tablosu

* 60.000₺ Ziraat Bankası taşıt kredisi için aylık %1.71 faiz oranı uygulanmaktadır. 48 ay vadede yıllık maliyet oranı ise %27.9934 oluyor. Tüm bu veriler doğrultusunda, aylık ödeyeceğiniz taksit tutarı 1.976,87₺ oluyor.

* 100.000₺ taşıt kredisi almak isterseniz eğer 48 ay vadede aylık %1.71 faiz oranı uygulanıyor. Yıllık maliyet oranı ise %27.9934. Buna istinaden Ziraat Bankası taşıt kredisi için aylık taksit tutarınız 3.294,78₺ oluyor.

Ziraat Bankası taşıt kredileri, kendi içlerinde kaskolu ve kaskosuz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yukarıda verilen örnek ödeme tablosunda kaskolu taşı kredisi baz alınmıştır. Veriler, anlık olarak banka tarafından farklılık gösterebileceği için en doğru ve kesin bilgileri, taşıt kredisi alıp alamayacağınızı herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden öğrenebilirsiniz.