Hem devlet hem de özel bankaları yaşanan korona virüs salgını mücadele sırasında bir nebze de olsa vatandaşların yanlarında olabilmek için konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kampanyalarına hız kattı. Bir yandan kış aylarının gelmesi bir yandan da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında ekonomik zorluklar ön plana çıktı. Bankalar bu durumun bir nebze de olsa önüne geçebilmek için farklı kredi imkanlarını sunmaya devam ediyor. Yaşanan süreçlerde en çok da emekliler için farklı kampanyalar gelmeye devam ediyor.

Şekerbank geçtiğimiz haftalarda emekliler için kredi fırsatlarını açıkladıktan sonra Ziraat Bankası da bu açıklamalara bir yenisini ekledi. Emeklilere özel olarak Ziraat Bankasından konut kredi başvuruları başladı. Düşük faiz oranları da uzun vade imkanları sayesinde ilk andan beri gündemde yerini korumayı başardı. Emeklilere özel olarak başlatılan konut kredi kapsamında sadece yüzde 0,99 faiz oranları ön planda olacak.

Emeklilere özel olarak başlatılan kredi kampanya kapsamında 180 ay vade ile sunulacak. Aranan şartları yerine getiren vatandaşlar Ziraat Bankasına anında başvuru yapabilecekler.

Ziraat Bankasından emeklilere özel kredi kampanyasına kimler başvurabilir?

Ziraat bankasında hesapları olan ya da maaş alan emekliler kampanyadan yararlanabilecekler. Emekli maaşları Ziraat Bankasından alınmıyorsa ilk olarak üç yıllık taahhüt vererek maaşları bu bankadan almaya başlamak gerekir. Konut kredi fırsatlarından yararlanmak için Bankkart, KMH ya da talimat ürünlerine sahip olmak gerekir. Sahip olmayanlar da başvuru yaparak kredi kapsamından yararlanacaklar. Gerekli tüm bilgileri öğrenmek için banka şubelerine gitmek ya da müşteri hizmetlerini arayarak öğrenmek mümkün olacak.

Ziraat bankası emeklilere özel kredi başvurusu nasıl yapılacak?

Ziraat bankası emeklilere özel konut kredi kapsamında ‘’ emeklinin artısı kredi paketi ‘’ olarak adlandırılan kredilerden yararlanabilecekler. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar isteyenler şubeye giderek başvuru yapabilecekleri gibi istedikleri zaman online işlemler, müşteri hizmetleri ya da web sitelerinden başvuru yapabilecekler.