Gözler, yüzümüzün en önemli özelliğidir ve göz kapağı estetiği, gözlerinizin görünümünü olduğundan daha iyi hale getirmeye yardımcı olan bir işlemdir. Göz kapağı estetiği, kırışıklıkları yumuşatmak ve göz çevresindeki sarkmış cildi kaldırmak için dolgu maddeleri ve botoks kullanımını içeren minimal invaziv bir işlemdir. Bu işlem ile iki göz kapağınız arasındaki asimetriyi ve ayrıca iyileştirmek istediğiniz diğer yüz özelliklerini düzeltmek için de kullanılabilir.

Göz kapağı estetiği sizin için en iyi tedavi seçeneklerini önermeden önce ihtiyaçlarınızı değerlendirecek deneyimli bir estetik cerrah tarafından gerçekleştirilmektedir. Göz kapağı estetiği her yaştan kadın ve erkeğe yapılabilmektedir. Bu işlemin herhangi bir yan etkisi veya komplikasyonu yoktur. Göz kapağı estetiği, gözlerinizin görünümünü yumuşatabilen ve daha genç görünmelerini sağlayan bir işlemdir. Bu konuda bilgi almak için http://hospitalturk.com  üzerinden bu işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. Göz çevresindeki fazla derini alınması, göz kapaklarının altındaki kasları sıkılaştırmayı ve yağ birikintilerini gidermeyi içermektedir. Sonuç olarak üst göz kapağı bölgenizde daha pürüzsüz, daha genç bir görünüm ortaya çıkacaktır.

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek için yapılabilen ameliyatsız bir işlemdir. Göz kapağı estetiği, ince çizgileri, kırışıklıkları, şiş gözleri ve göz altındaki torbaları tedavi etmek için lazerler, radyofrekans ve kimyasal peeling kullanılarak yapılmaktadır. Bu işlemler sonunda gözlerin alt ve üst kısımları estetik olarak çok güzel bir görünüme kavuşmaktadır. Göz estetiği ile ilgili bilgi almak ve bu estetik işlemi yaptırmak için burayı tıklayınız.

Göz kapağı estetiği ciltte herhangi bir kesi yapılmayan bir estetik cerrahi şeklidir. Bu işlem sırasında, kırışıklıkları azaltmak ve bölgenin genel görünümünü iyileştirmek için üst ve alt göz kapaklarında bir dizi tedavi gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında çok az veya hiç kesinti olmadan yapılabilmektedir.  Böylece tedaviden hemen sonra normal aktivitelerinize devam edebilmeniz mümkün olacaktır.

Göz Kapağı Estetiği Kimlere Yapılmaktadır?

Göz kapağı estetiği, pitoz denilen düşük üst göz kapakları veya göz altı torbaları tedavisinde kullanılabilir. Göz çevresindeki şişlikleri ve koyu halkaları azaltarak görünümünü güzelleştirmek isteyen herkes göz kapağı estetiğinden faydalanabilir. Bu işlemi daha önce hiç ameliyat olmamış kişiler, plastik cerrahi veya diğer işlemler yapılmadan önce yaşlanma belirtilerini azaltmak isteyenler yaptırmaktadır. Halihazırda ameliyat olmuş kişiler, önceki yaptırdıkları estetik işlemlerin sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceği için göz kapağı estetiğini de düşünebilirler.

Göz kapağı estetiği, göz altındaki kırışıklıkların ve torbaların görünümünü azaltmak için üst göz kapaklarına uygulanabilen estetik amaçlı yapılan bir işlemdir. Göz torbalarının en yaygın nedeni yağ depolarıdır. Bu hem gençlerde hem de yaşlılarda meydana gelebilir, ancak vücutlarının diğer bölgelerinden yağ kaybetmiş yaşlı insanlarda daha yaygın olarak görülmektedir. İşte bu yağ depolarını aldırmak için göz kapağı estetiği yapılmaktadır. Bu konuda hospitalturk  sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği, üst göz kapaklarından fazla deri ve yağın alınmasını içeren bir işlemdir. Göz estetiği kişinin gözlerini rahatsız ettiği için ve görünüş olarak rahatsızlık verdiği için yapılmaktadır. Bu işlem birkaç farklı teknik kullanılarak yapılabilir:

  • Botoks enjeksiyonları: Botoks, geçici olarak ortadan kaldırmak için gözünüzün altındaki kaslara enjekte edilebilen cerrahiye bir alternatiftir. Bu, ameliyat sırasında üst göz kapaklarınızı kaldırmanızı kolaylaştırır.
  • Cerrahi eksizyon: Bu işlem üst göz kapaklarınızdaki fazla deri ve yağın kesilmesini ve geride sadece sağlıklı doku bırakılmasını içerir. Yara daha sonra kendiliğinden iyileştikçe zamanla solacak olan eriyen dikişlerle dikilmektedir. Bu teknik, arkasında zamanla kaybolması gereken küçük bir yara izi bırakır.

Göz kapağı estetiği seansı sırasında doktorunuz herhangi bir işlem yapmadan önce cildinizi ve göz çevrenizi değerlendirecektir. Tedavi ihtiyaçlarınızın ne kadar kapsamlı olduğuna bağlı olarak birden fazla seansa ihtiyacınız olabilir, ancak çoğu hasta sadece bir tedavi seansından sonra sonuçları görmektedir. Doktorunuz her lazer tedavisinden önce lidokain jel veya uyuşturma ilacı kullanarak cildinizi uyuşturacaktır, böylece işlem seanslarınız sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Her bir tedavi 10 dakikadan az sürmektedir. Böylece etkili ama kısa sürede tamamlanan bir tedavi süreci geçirmiş olursunuz.

Göz Kapağı Estetiği Yöntemleri

Son yıllarda gittikçe artan biçimde göz çevresinin cerrahi dışı yöntemlerle tedavisinden bahsedebiliriz. Bu ameliyatsız göz kapağı estetik yöntemlerinde ciddi bir talep patlaması yaşanmaktadır.  Göz kapaklarınızın görünümünü iyileştirmenin birçok yolu vardır. Gözlerinizin görünümünü iyileştirmenin en yaygın yolları şunlardır:

  • Botoks
  • Dolgu,
  • Radyofrekans,
  • Ultrason,
  • PRP,
  • Lazer,
  • Kimyasal soyma,
  • Plazma tedavisi,
  • ip uygulamaları.

Bu uygulamalara sıkça gündeme gelmektedir. Bu işlemlerin yapılması ile birlikte gözler çok daha estetik bir görünüme kavuşmaktadır.

Göz kapağı ile ilgili yapılan işlemlerinden biri de göz kapağı ameliyatı denilen blefaroplastidir. Bu işlemde üst ve alt göz kapaklarından yağ ve fazla derinin çıkarılmaktadır. Bu işlemlerde üst veya alt göz kapaklarının doğal kıvrımı boyunca bir kesi veya göz kapağının altında gizli bir kesi dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yapılabilmektedir.

Göz estetiği konusunda yağ enjeksiyonları işlemi de sıkça başvurulan işlemdir. Vücudunuzun başka bir bölgesinden alınan yağlar göz çevrenize enjekte edilerek kırışıklıklar giderilir ve yüzünüzdeki çukurluklar doldurulur. Kollajen olarak adlandırılan dolgu maddeleri ile yapılan işlemler de bu estetik işleminde kullanılmaktadır.  Bu kollajen ürünler, insan veya hayvan kaynaklarından yapılmaktadır. Bu kollajenler konturları iyileştirmek ve ince çizgiler ve derin kırışıklıklar gibi kusurları azaltmak için yüzünüzün farklı bölgelerine enjekte edilmektedir. Bu işlemler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.