Bölgeye giderek çiftçileri dinleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Çiftçiler on yıllardır bu toprakları ekiyor. Pancar ekiyor, buğday, arpa ekiyor. Şimdi çıkıp bu toprakların tel örgü içine alınmak istenmesi, çiftçiye buraları ekerseniz ceza keseriz demek, bu verimli toprakları ekmeyin demek akla, mantığa sığmıyor.  Üreten çiftçiye buradan çıkın demek, vatana ihanetle eşdeğerdir. Tabii ki orman kıymetlidir ama bu topraklarda üretilecek olan gıda maddeleri de bir o kadar önemlidir” dedi. Çakırözer, Eskişehir Valiliği’ne çağrıda bulunarak çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin sona erdirilmesini istedi. 

KIZILİNLER HALKI AYAKTA

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Kızılinler Mahallesi’nde çiftçilerin yaklaşık 100 yıldır ektiği tarım arazileri ile hayvanlarını otlattığı mera alanları hazine arazileri olduğu gerekçesiyle tel örgülerle çevrilmek isteniyor. Çiftçilerin her yıl yonca, arpa, buğday, patates, soğan gibi tarım ürünleri ektiği topraklara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaç dikilmek ve orman bölgesi yapılmak istenirken, çiftçiler tarım alanlarının ellerinden alınmasına tepkili. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, seslerini duyurmaya çalışan Kızılinler halkını ziyaret ederek, yetkililere çiftçilerin ektiği tarım arazilerine dokunulmaması çağrısında bulundu. 

100 YILDIR EKİYORUZ

Hazine arazisi denilerek tel örgülerle çevrilmek istenen tarım alanlarını eken çiftçilerden Hasan Serhan, “Buralar 100 yıldır dedelerimizin ektiği yerler. Ecri misil ödeyerek çiftçilik yapmaya devam ediyoruz. Milli Emlak Müdürlüğü buraların Orman Bölge Müdürlüğü’ne tesis edildiği yönünde bizlere yazı gönderdi. Ama buralarda orman alanı olacak hiçbir durum yok. Ekilmiş verimli tarım araziler buralar. Bu arazilerin biz çiftçilere tesis edilmesini istiyoruz. Patates, soğan, arpa, buğday buraya her şey ekiyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ‘Bir karış ekilmemiş yer kalmasın diyor’ ama bu söylemi ile yapılanlar asla bağdaşmamaktadır” dedi. 

EKİM YAPAN ÇİFTÇİYE CEZA YAZARIZ TEHDİTİ 

Kızılinler Mahalle Muhtarı Mustafa Gençtürk ise, tarım alanlarını eken çiftçilere ceza yazılacağı gerekçesiyle uyarı yapıldığını söyledi. Muhtar Gençtürk, “Mahallemizdeki en verimli alanlarımızdan olan 65 dönüm arazimiz Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tel örgü içine alınmak isteniyor. Buraları eken çiftçilere gelip ceza yazacağız diyorlar. Kızılinliler olarak yaklaşık yüz yıldır bu arazileri ekip kaldırıyoruz. Bundan sonra da ekmeye devam etmek istiyoruz” dedi. 

ÇİTÇİYE TARIM YAPMAYIN DEMEK, VATANA İHANETTİR

CHP’li Utku Çakırözer, seslerini duyurmaya çalışan çiftçileri ziyaret ederek, çiftçilere destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman alanı yapılmak istenen arazinin bölgedeki en verimli tarım arazilerinden olduğuna dikkat çeken Çakırözer şöyle konuştu: 
“Kızılinlerli hemşehrilerimizin on yıllardır ektiği tarım arazisine Orman Genel Müdürlüğü ‘burası ormanın yeri, artık burada tarım yapamazsınız’ diyerek çiftçilerimizin o topraklarda tarım yapmasını engelliyor. Kızılinlerliler yıllardır burada tarım yapıyorlar. Ama Orman Bölge Müdürlüğü ‘biz buraya ağaç dikeceğiz’ diyerek verimli tarım arazilerini tel örgülerle çeviriyor. Çiftçilerimiz verimli tarım arazilerine orman yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyor. Tabii ki ormana karşı değiliz. Orman yapılmalı, ama verimli tarım arazilerimiz üzerine değil. Tarım ve hayvancılık yapılan arazilerin, orman yapacağız denilerek hemşehrilerimizin elinden almak doğru değildir. Çiftçilere buradan çıkın demek, vatana ihanet demektir. Tabii ki orman kıymetli ama bu topraklarda üretilecek olan gıda maddeleri de bir o kadar önemlidir.”