CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çakırözeryayınladığı mesajında, tüm Türkiye’nin bayramını kutlayarak, “Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başlangıcının 100. Yıldönümü kutlu olsun.Kurtuluştan kuruluşa onurla yürüdüğümüz bağımsızlık yolunda, Türkiye Cumhuriyeti'ni Ata'mızın emanet ettiği gençlerle birlikte, onun izinde geleceğe güvenle taşıyacağız” dedi.

CHP’li Çakırözer 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çakırözer’in mesajı şöyle:

“19 Mayıs 1919 Türkiye tarihinin dönüm noktasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da ülkemizi işgalden kurtarmak için adımı atmış ve ülkemizin kaderini değiştirmiştir. 100 yıl önce Samsun’da yakılan Kurtuluş meşalesi, buradan tüm ülkemize yayılmış ve tüm ulusumuzu aydınlatmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadele bugün hala sürmektedir. Cumhuriyet ile taçlanan bu kararlı mücadelenin arkasında sonsuz fedakarlık ve esarete hiçbir koşulda boyun eğmeyen bir ulusun kararlılığı vardır.Daha fazla özgürlük, adalet ve demokrasi için mücadele eden; geçmişine, bugününe ve yarınına sahip çıkacak olan gençler, ülkelerinin kaderinde söz sahibi olacaklardır.

Cumhuriyetimizin kuruluş şehirlerinden Eskişehir’imizde gençlerimiz özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelemizde bayrağı hep en önde taşıyacaktır. Gençlerimizle daha demokratik, daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha adil bir ülke sevdasıyla, hiç yılmadan, yorulmadan çok çalışacağız.

Ulu Önderimiz ve arkadaşlarının bize bıraktığı 19 Mayıs mirasının anlamı ve ruhu budur.

Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başlangıcının 100. Yıldönümü gururla kutlarken, Aziz şehitlerimizin huzurunda, başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin bayramlarını kutluyorum''