Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmek olan sosyal yardım başvurularına başvurular devam ediyor. Pandeminin getirdiği olumsuz etkilerin ekonomik anlamda azaltılması amacı ile verilmeye başlanan 1000 TL sosyal yardım parası 3. faz başvuruları devam ettiği için kişiler ilgili şartları yerine getirmeleri durumunda bu yardıma başvuru yapabilmekte.

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinden dolayı birçok insan zor zamanlar geçirmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen 1000 TL sosyal yardım, insanların rahat nefes almasına yardımcı oluyor. Belirli şartların yerine getirilmesi durumunda başvurulabilecek olan bu yardım için sorgulama ekranına nasıl ulaşılabilir? Başvuru için yerine getirilmesi gereken şartlar neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 1000 TL Sosyal Yardım Parası

Pandemi sürecinde verilen 1000 TL sosyal yardım parası 3. faz başvuruları devam ediyor. Birçok insanın yararlandığı sosyal yardım parasının 3. faz başvuruları devam ettiği için ihtiyaç sahipleri gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde hızlı bir şekilde bu yardıma başvuru yapabiliyor. Birçok insanın gündeminde bulunan bu yardım için detaylar merak ediliyor. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

Sosyal yardım paralarının başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilmekte. Başvuru yapmak isteyen kişiler T. C. kimlik numarası ve şifresi ile birlikte e-devlet hesabına giriş yapmalı, ardından e-devlet üzerinde ilgili alana girmeli. Çıkan ekran üzerinde yer alan bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması ile birlikte kişilerin başvuruları işleme alınmakta ve bir süre sonra başvuruların sonuçları açıklanmakta.

1000 TL Sosyal Yardım Başvurusu

E-devlet 1000 TL yardım başvurusu yapmak isteyen kişilerin hangi gün başvuru yapabileceklerini belirleyen unsur, kişilerin T. C. kimlik numaralarının son haneleridir. T. C. kimlik numarası son hanesine göre;

  • 0: Pazartesi
  • 2: Salı
  • 4: Çarşamba
  • 6: Perşembe
  • 8: Cuma

Günleri içerisinde başvuru yapılabilecek. Bunun yanı sıra cumartesi ve pazar günleri herkes e-devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapabilecek. Yapılan başvurular sonrasında 1000 TL yardım sorgulama e-devlet üzerinden başvuru sorgulaması yapılabilecek.