Odunpazarı Belediyesi; Orhangazi, Emek, Vadişehir, Büyükdere, Gökmeydan, Erenköy, 71 Evler, Kırmızıtoprak, Karapınar ve Ihlamurkent’tin ardından 75. Yıl Mahallesi’ne Selami Vardar Halk Merkezi açtı.

75.Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’na (Sultandere OEDAŞ İşletme Şefliği Yanı)inşa edilen Selami Vardar Halk Merkezi ve Parkı’nın açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eski Milletvekili Zeki Ünal, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, Selami Vardar’ın ailesi, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN KURT: “SELAMİ VARDAR, SAĞ OLSAYDI YAPTIĞI İŞİN HERKESE YARARLI OLMASINI İSTERDİ”

Selami Vardar Halk Merkezi ve Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Kurt, Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilen jandarma karakol binasını 75. Yıl Mahallesi’ne yakışır bir hale getirerek, mahalle sakinlerinin hizmetine açtıklarını söyledi.

Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim

talebimiz üzerine burayı bize tahsis etti. Ona ayrıca teşekkür ediyorum. Biz de 75. Yıl Mahallesine yaraşır, 75. Yıl Mahallesinin kurucusu sevgili Belediye Başkanımız Sayın Selami Vardar için bir tesis yapalım, onu unutturmayalım istedik. Pek çok amaca yönelik bir alan burası, ama adı üzerinde Halk Merkezi. Halkın adamına Halk Merkezi yapmak gerekir diye düşündüm. Burada 7’den 70’e bütün 75. Yıl Mahallesi’nin sakinlerinin ihtiyaçlarını giderecek her türlü tesisi yaptık. Eğitim, öğretimle, belirli toplantıların düzenlenmesi ile ilgili alanların yanında spor elbette en çok önemsediğimiz ve en çok üzerinde durduğumuz noktaydı. Bunun içinde açık spor alanları, kapalı spor alanları yaptık. Mahalle sakinlerimizin ihtiyaçlarını gidersin, burada otursunlar, dinlenebilsinler istedik. Ayrıca belki Eskişehir’de ilk defa, yine mahalle sakinlerinin isteği üzerine fırın yaptık. Burada ekmek pişirin, yufka pişirin. Şunu arzuluyorum; 75. Yıl Mahallesi Sakinleri gerçekten burayı bir halk evi gibi kullansın. Her türlü ihtiyacınızı burada giderin. Gerekiyorsa kadınlar günlerini burada yapsın. Biz buna hazırız, biz bunu istiyoruz, destekliyoruz. Tesislerimizi de iyi kullansınlar, hor kullanmasınlar. Türkiye’de ilk defa 75. Yıl Mahallesine ücretsiz bir halı saha yapıldı. Bunu gençlerimiz iyi kullansın ve buradaki kurallara uysunlar. Kurallara uydukları takdirde burası çok uzun ömürlü olur. Çok fazla kişinin ihtiyacını giderir. Umarım hep birlikte burayı düzgün kullanırız. Selami Vardar, sağ olsaydı yaptığı işin herkese yararlı olmasını isterdi. Uzun vadeli bir yatırım isterdi. 75. Yıl Mahallesi sakinlerinin de onun adına yaraşır biçimde burayı değerlendireceğini umuyorum.”

Selami Vardar Halk Merkezi’nde bina içerisinde mutfak atölyesi, çok amaçlı salon, spor odası, kütüphane,  dikiş atölyesi bulunurken, bina dışına ise vatandaşların istediği doğrultusunda fırın ve saç yufka pişirme yeri yapıldı. 12 bin 700 m2’li bir alana sahip olan Selami Vardar Parkı’nda ise kent mobilyaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, 800 m2’lik sentetik çim futbol sahası, basketbol sahası, baca ball, step alanı, doğal süs havuzu, yürüyüş yolları ve otopark alanı bulunuyor.