Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi’nde, mevcut alanın uluslararası platformda kendini kanıtlamış bir proje ile gerçekleştirileceğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu anlamda halkımızın takdirini de kazandık. Ancak ne yazık ki, siyasi rant peşinde koşan algı yöneticileri çirkin bir kampanya başlatma derdinde.

 Kamuoyu bilgilendirme toplantılarında da söylediğimiz gibi; Hamamyolu çalışmaları kapsamında bazı ağaçlar sökülüp, güvenli bir biçimde taşınacak ve aynı şekilde de uygun alanlara dikilecek. Öyle de oldu. Kamu kurumlarımızın ve özellikle de Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla alandaki ağaçlardan bazıları modern tekniklerle, güvenli bir şekilde söküldü. İhtiyacı olan ağaçlara budama işlemi gerçekleştirilerek, sökülen ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün uygun bulduğu ve hazırladığı alana dikildi. Yani ağaçlarımıza herhangi bir zarar gelmesi ya da ağaçlarımızın kesilmesi söz konusu dahi olamaz.

 Bu proje kapsamında ağaç sayısı eksilmeyeceği gibi, yeni ağaçlar ve bitkiler de dikilecektir. Şöyle ifade edebiliriz ki;

-Eklenecek yeni ağaç sayısı 50 adet

-Eklenecek yeni çalı sayısı 262 adet

-Eklenecek yeni yer örtücülerin sayısı 3066 adet

-Eklenecek yeni sarmaşık sayısı 3877 adet

-Eklenecek yeni çim alanı 585.4 metrekare

 Tabii ki yeni eklenecek ağaç ve bitkiler sadece ön görülendir. Yani asgari düzeydedir. Proje sürecinde yukarıdaki rakamlardan daha fazla ağaç ve bitki dikileceğini ifade edebiliriz. Bu da gösteriyor ki, proje alanı daha verimli kullanılarak bugüne oranla çok daha fazla ağaç ve bitki örtüsü Hamamyolu’nu süsleyecek.