Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, TÜYAP Fuarcılık tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Eskişehir Gıda, Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı’na katıldı.

Fuar kapsamında Eskişehir Lokantacılar Odası ve TÜYAP iş birliğinde düzenlenen yemek yarışmasında ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Başkan Ataç düzenlenen yarışmada, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ile yarıştı. Yarışmacıların şef önlüğü giyerek yemek yaptığı organizasyonda Başkan Ataç, yaptığı et sote ile maharetlerini gösterdi. Şeflerden oluşan jürinin değerlendirmesi neticesinde 3 yarışmacı da 1. ilan edildi. Etkinlikte TÜYAP tarafından yarışmacılara katılım belgesi ve anı tabağı takdim edildi.

Tepebaşı’nın üretici kadınlarına yoğun ilgi

Başkan Ataç, yemek yarışmasının ardından 2. Eskişehir Gıda Fuarı fuar alanını gezdi.

Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verdiği destekler doğrultusunda hizmete sunduğu Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’ndaki üretici kadınlar da 2. Eskişehir Gıda Fuarı’nda vatandaşlar ile buluştu.

Başkan Ataç’ın da ziyaret ettiği stantta üretici kadınlar, el emeği ile ürettikleri doğal ürünleri Eskişehir halkının beğenisine sunuyor. Kadınlar ile sohbet ederek ürünleri hakkında bilgi alan Başkan Ataç, “Fuarlar, kentlere önemli hareketlilikler sağlıyor. TÜYAP da Eskişehir’de açtığı çeşitli fuarlar ile kentimize sosyal, kültürel ve ekonomik faydalar getiriyor. Burada yer alan Tepebaşı Belediyemizin Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’ndaki üretici kadınlarımız da fuar alanında kendilerini tanıtıyor. Bu güzel fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.