Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, gelen davet üzerine İngiltere’nin Bristol şehrinde, dünya genelinden 100 yerel yönetim liderinin katılımı ile gerçekleştirilen Küresel Belediye Başkanları Meclisi Zirvesi’ne (Global Parliament of Mayors Annual Summit – GPM 2018) katıldı.

Başkan Ataç ve Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen GPM Yıllık Zirvesi 2018’de, dünyadan yerel yönetim liderlerinin yanı sıra uluslararası uzmanlar ile bir araya gelerek yerel düzeydeki zorlukların tartışıldığı oturumlara dahil oldu. Zirvede belediye başkanları sağlık, mali ve profesyonel hizmetler, kentsel güvenlik, göç, kent güvenliği, kentsel sağlık (karbon ayak izi), ileri teknoloji ve yenilik, konut ve ulaşım ve yeşil teknoloji gibi konularda tecrübelerini paylaştı. Başkan Ataç da Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İtalya, Portekiz, Endonezya, Gana, Yunanistan, Hollanda, Romanya, Mozambik, Senegal, Güney Afrika, Almanya, Zimbabve, Uganda, İzlanda, Norveç ve Avustralya gibi ülkelerden zirveye katılan 100 yerel yönetim liderine, Tepebaşı Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Sağlık çalışmalarını kapsayan oturumda söz alan Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği sağlık projeleri kapsamında sağlanan hizmetler hakkında sunum gerçekleştirdi. Ataç ayrıca zirveyi takip eden yerel yayın organlarının yayınlarına da katılarak röportajlar gerçekleştirdi.

Zirvede tartışılan konular neticesinde ise Liderlik, Göç, Kentsel Güvenlik ve Sağlık alanlarında görüş birliği ile alınan kararlar, dünya ülkelerine küresel sorunlara yerel düzeyde çözüm oluşturabilecek bir mutabakat metni ile yayınlandı. Başkan Ataç da katılımcı belediye başkanı olarak mutabakat metnine imza atarken, zirveye uluslararası düzeyde katılım gösteren 100 yerel yönetim liderinin, zirve sonrasında dayanışma ve işbirliği sağlamalarının da temelleri atıldı.

İngiltere’de gerçekleştirilen zirvenin ardından bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Gelen davet üzerine alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından birine katıldık. Burada çok sayıda farklı ülkeden 100 yerel yönetim lideri, yerelde yaşanan sorunları tartıştı. Ayrıca kentsel yönetim anlamında birçok farklı coğrafyadan farklı tecrübeler paylaşıldı. Biz de Tepebaşı’nda hayata geçirdiğimiz sağlık projelerini ve verdiğimiz hizmetleri anlattık. Aldığımız geri dönüşler gayet olumlu oldu. Sağlanan ilişkiler ile birlikte gelecekte kurulacak işbirliklerinin de temelleri atıldı. Tepebaşı ve Eskişehir adına verimli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.