Şehre nefes aldıracak alternatif yol güzergâhları olduğunu ancak mevcut yöneticilerin bunu görmediğini veya görmek istemediğini belirten Manas’ın açıklaması şu şekilde:

“Bugün şehrin trafik sorunu her kavşağa bir trafik ışığı konulmak suretiyle çözülemeyecek kadar keşmekeş haline gelmiştir. Şehrin bir büyükşehir olarak yönetilmesi ve butik şehir olmasına dönük belediye zihniyetinin değişmesi  gerektiği açıktır. Gelinen bu noktada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin görmediği ve görmek istemediği şehre nefes aldıracak alternatif bir yol güzergâhını sizlerle paylaşıyoruz.
Yaşar Kemal Caddesi trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlar
Yaşar Kemal Caddesi şehrin gelişme bölgesindeki;  71 Evler, Emek, Vadişehir ve Ihlamurkent’in güney bölümünden geçen, bu mahalleler ile çevreyolu ve Seyitgazi yolunu birbirine bağlamak suretiyle şehrin trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlayacak bir güzergâhtır.  Seyitgazi yolu ve Çevreyolu arasındaki bu bağlantı trafik sıkışıklığını özellikle güney akstan alternatif bir güzergâh ile hızlı ve etkili bir çözüm olacağı açıktır. 
Şehrin önceliklerine odaklanılmalı
Şehrin birçok sorunu gibi trafik sorunlarını görmezden gelerek butik bir şehir yönettiğini zanneden ve şehrin bu halde kalmasını isteyen, sokak ile irtibatını kesmiş büyükşehir belediyesi yöneticileri şehrin makus kaderi olmayacaktır. Yaşar Kemal Caddesi  gibi çözümleri yöneticilere anlatmaya ve geçmişten gelen güzellikleriyle, şehrimize borcumuzu ödemeye ve onların insafına şehri terk etmemeye kararlıyız. Mevcut yöneticilerin vizyonu şehrin kaderi değildir. Eskişehir geçmişte olduğu gibi bugünde şehrin önceliklerine odaklanılmasını ve hizmetlerin derhal üretilmesini hak ediyor. 
Şehrimizin gelişimine katkı sağlayacağını değerlendirdiğimiz hususları hemşehrilerimiz ile paylaşacağımızı ve hizmetlerin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu vesileyle şehrimizin acil ihtiyaçlarını kamuoyu ile hızlı bir şekilde paylaşmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”