Erdal, mesajında şu ifadelere yer verdi, "Hiç şüphesiz Üniversitelerimizin temel önceliği genç nesillere nitelikli bir eğitim hayatı sunmak ve yaşam boyu devam edecek araştırma ve öğrenme sevgisi kazandırmaktır. Tarih boyunca olduğu gibi bilgi çağı olarak nitelendirilen günümüzde de nitelikli bilgiye ulaşmak için araştıran, sorgulayan ve bilgiyi üreten toplumların en önemli hazinesi kütüphaneler olmuştur.  

Anadolu Üniversitesinin 7 gün 24 saat hizmet veren Kütüphanesi, 320 binin üzerindeki basılı eser ve online erişime açık, ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanları üzerinden sunduğu milyonlarca elektronik kaynak ile dünyanın en büyük dijital kütüphanelerinden biri konumundadır.  

Medeniyetimizin gelişimi ve insanlığın ortak refah ve mutluluğu için hizmet veren Kütüphanemiz, Üniversitemizin de en büyük zenginliğidir. Bu zenginliğimizi koruyarak geliştirmenin önemli olduğunun farkındalığı; okuma, araştırma ve öğrenme sevgisinin hayatımızda daha geniş bir yer tutması gerektiğinin de bilinciyle, başta değerli kütüphanecilerimiz olmak üzere, kitapları kendisine arkadaş edinmiş herkesin Kütüphaneler Haftası'nı kutlarım."