Özel Güvenlik Görevlileri’nin, sektörde çalışma koşullarının ağırlığı, düşük ücretle çalıştırılmaları ile, sosyal güvencelerinin olmaması gibi nedenlerle büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Güvenlik İş Sendika Başkanı Engin Uçar, 2004 yılında çıkarılan 5188 sayılı yasa ile özel güvenlik personelinin giderek artan sorunlarının çözüme katkı sağlamaktan uzak olduğunu ifade etti.

Güvenlik İş Sendikası’nın 2011 yılında ilk temellerinin atılmasıyla birlikte İşçi  hakları için sıkı bir mücadeleye girdiğini söyleyen Uçar, “Mücadelemiz boyunca kazandığımız; işe iade ve kıdem tazminat davaları  hukuk mücadelemizin birer göstergesidir. Sosyal haklar yönünden  Türkiye’de özel güvenlik sektöründe ilklerin sendikası olarak ilk toplu sözleşmeyi imzalayarak silah tazminatı, yakacak, çocuk parası, ikramiye gibi kazanımlarımız olmuştur. 81 ilde; 45 hava meydanı, DÖSİMM, İSKİ, AFAD, PTT, asrın projesi Marmaray ve 70 ten fazla üniversitede örgütlüyüz” dedi.

Anadolu Üniversitesi ile imzaladıkları toplu sözleşmede, 1 Yılın her altı aylık dönemi için %4 + %4  kazanım sağladıklarını ifade eden Uçar,  Anadolu Üniversitesi Rektörlüğün de çalışan tüm emekçilere toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.