Konunun uzmanları, demokratik kitle örgütleri ve akademisyenler ile iş birliği yapılarak hazırlanan Arıköy’de bir yıl boyunca usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek. Arıköy’de verilecek eğitimler için başvurular sona ererken, 19 Şubat Salı Günü noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Arıköy’de eğitim alacak asil ve yedek katılımcıların belirleneceği kura çekimi, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda saat 10.00’da gerçekleşecek. Kura çekimi Odunpazarı Belediyesi Facebook sayfasında canlı olarak yayınlanacak.

200 ÇIRAK ÖĞRENCİ 1 YIL BOYUNCA EĞİTİM ALACAK

Odunpazarı Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi’nde 35 dönümlük bir alan üzerine kurulan Arıköy’de, arıcılık için gerekli olan botanik bilgisinden, temel ve ileri düzey arıcılığa, kovan bilgisinden pazarlama stratejilerine kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim verilecek. Eğitimlere 200 çırak- öğrenci katılırken; engelli, şehit yakını ve gaziler için 20 kişilik ayrı bir kontenjan bulunuyor. 9 kişilik bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek olan Arıköy’de eğitimler ekipler halinde ilerleyecek. Her usta-öğretici, kendisine verilecek olan 4 çırak-öğrenciyle bir ekip oluşturacak ve yıl boyunca aynı eğitimi uygulayacak. Her ekibe eğitimleri boyunca çalışma yapabilmesi için Arıköy içerisinde 40 m2 bahçe, 4 m2 kulübe ve 5 adet boş kovan verilecek. Ekipler, yılsonunda bu alanların temizliğini yaparak idareye teslim edecek.

Arıköy ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, (0222) 234 01 80 ya da 213 30 30-2027 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilirler.