Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) kırsalda su sıkıntısı yaşayan mahallelerin sorunlarını çözmeye devam ediyor. Son olarak yaklaşık 2 yıldır sıklıkla su kesintileri yaşayan Çifteler İlçesi’ne bağlı Arslanlı Mahallesi’nde ESKİ ekipleri gerçekleştirdiği çalışmalar ile kesintilerin önüne geçti. 50 metreküplük su deposu konulan mahallede gerçekleştirilen sondaj çalışmaları ile yaklaşık 2000 metrelik borularla kuyu pompasından mahalleye kesintisiz su verilmeye başlandı.

Çalışmalar için Başkan Büyükerşen ve ESKİ’ye teşekkür eden Arslanlı Mahalle Muhtarı Adem Saraç “Mahallemizde yaklaşık 30 hanemiz var. Günde 2-3 saat aralıklarla 10-15 dakika su kullanabiliyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e yazdığımız dilekçe ile mağduriyetimizi gördüler ve kısa sürede ekipler çalışmalara başladı. Kuyu pompası ve enerji nakil hattının da tamamlanmasıyla 3 gündür hiçbir kesinti yaşamadık. Yalnızca depo etrafındaki çevre düzenlemesi kaldı. Büyükşehir Belediyemiz yaz aylarında da mahalle yollarımızda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirmişti. Emeği geçen başta Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tüm emekçilere çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri ise suyun insanoğlu için en büyük ihtiyaç olduğunu ifade ederek “Kesintiler dolayısıyla köyde tüm çamaşır makineleri çalışmaz hale geldi. Ne duş alabiliyor ne de bulaşık yıkayabiliyorduk. Muhtarımızın da girişimleriyle su sorunumuzu çözen Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.