Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan TEBEV’in (Evde Bakım Merkezi) kontrolü altında olan vatandaşlar ile Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi’nde kalan sağlıklı yaşlılar için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in katıldığı etkinlikte, deneyimli yurttaşlar ile uzun uzun sohbet ettiler.

Etkinlikte konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer; “Burada olmaktan dolayı çok büyük onur duyuyorum. Sayın başkanı ve sağlık personelini tebrik ediyorum. Bu güzel buluşma, güzel ülkemize örnek olsun. Hep birlikte deneyimli amcalarımızın, teyzelerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çakırözer’in ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise; “İnsanları mutlu etmek, onların dualarını almak kadar güzel bir şey yok. Yaşam tecrübeleri ile her biri büyük değer olan, elleri öpülesi büyüklerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez. TEBEV ile her zaman yaşlılarımızın yanındayız. Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi’mizin kapılarını onlara açtık. Deneyimli büyüklerimize ne kadar hizmet etsek az. Hepinizden Allah razı olsun. Yaşlılar haftası ama aynı zamanda bugün var olmamızın en büyük etkenlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin anma yıldönümü. Çanakkale destanı çok önemli. Gelibolu Adası tarihi, önemli bir ada. O günlerin değerini iyi bilmemiz lazım. Atatürk’ün yaptığı işlere bir bakın, sanki Anadolu’da bir Türk devleti kurmak için dünyaya gelmiş. Her yerde söylüyorum, minarelerimizde ezan okunuyorsa, onların sayesinde. Bu milletin içinden Atatürk sevgisi asla çıkmaz. Burada bu hizmetleri yapıyoruz ama tüm bu yapılanlar da onların sayesinde.” şeklinde konuştu.