Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 4 aydır maaş alamadıkları için eylem yapan ve güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalan Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Emekçileri, Ankara karayolu üzerinde bulunan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) girişinde ziyaret eden Başkan Ataç, işçiler ile tek tek selamlaştı. Ziyaretinde işçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ataç, “Böyle olayların yaşanmasını gönül istemiyor ancak ne yazık ki oluyor. İnsanın, emeğinin karşılığını istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Diliyorum ki emek mücadeleniz olumlu şekilde sonuçlansın ve haklarınız verilsin. Sizler de aile sahibisiniz ve evinizi geçindirmek durumundasınız. Bugün Türkiye’de içinde olduğumuz ekonomik durum gerçekten iç açıcı değil. Bu sıkıntıların, ekonomik kriz çözülmeden atlatılması da mümkün görünmüyor. Kriz neticesinde ise üzülerek söylüyorum; ezilen halkımız oluyor. Belediyemize de gün içinde 50 kişi geliyor ise bunun 40’ı iş bulmak için geliyor ancak işsizlik sorununu belediyeler çözemez. Bu sorun hükümet politikaları ile çözülür. Müthiş bir hayat pahalılığı var, enflasyon çok yüksek. Ekonomi sorununun çözümü için önce işsizliği sürat ile çözmeliler. Sizlerin de mücadelenizi haklı buluyorum, hakkınızı aramanızı doğru biliyorum. Sizlere destek olmak adına elimden geleni yapmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İşçiler adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı da “Yaptığınız ziyaret, bizlere hem güç vermiş hem de mutlu etmiştir. Sizi yanımızda görmek bizler için büyük bir sevinç. Bizler geriye dönük maaşlarımızı alamadık, kıdemleri olup da tazminatlarını alamayan arkadaşlarımız var. Ancak bu ülkeyi yönetenler ne yazık ki yandaş olmayan işçilere kör ve sağır oldu. Hukuk vatandaşlar arasında eşit şekilde uygulanmalıdır. Kendimiz için ayrıcalık talep etmiyoruz. Ödenmeyen maaşlarımız, tazminatlarımız ödensin istiyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi söylerken, sizin gibi yerel yöneticilerimizi yanımızda görmekten de güç alıyoruz” dedi.

Emekçiler de Başkan Ataç’a verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletti.