CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılını Eskişehir’in en yaşlılarından, Atatürk’ü iki kez gören Ayşe Yavuz ile kutladı. Eskişehir Yukarı Söğütönü Mahallesi’nde kızı ve torunlarıyla birlikte yaşayan asırlık Ayşe Yavuz’u evinde ziyaret ederek bayramını kutlayan Çakırözer, Ayşe nineden Atatürk’ün Eskişehir’e geldiği işgal yıllarını dinledi. Ayşe nine, “Atatürk için her gün dua ediyorum” dedi.

ATATÜRK’ÜN ESKİŞEHİR ZİYARETLERİNİ DİNLEDİ

CHP’li Çakırözer Cumhuriyet’in 96’ncı yılını Atatürk’ü gören 106 yaşındaki Ayşe Yavuz ile kutladı. Eskişehir’in Yukarı Söğütönü Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Ayşe Yavuz’u Mahalle Muhtarı Önder Özer ilebirlikte ziyaret eden Çakırözer, Ayşe nineden Atatürk’ün Eskişehir ziyaretlerini ve Eskişehir’in işgal zamanlarını dinleyerek, sohbet etti.Ayşe Nine’nin 106-110 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

ATATÜRK İÇİN DUA EDİYORUM

Yunan işgali sırasında Atatürk’ün Eskişehir’e gelişini anlatan Yavuz, “Atatürk’ün şehrimize gelişini dün gibi hatırlıyorum. Ben Atatürk’ü gördüğümde küçük bir kız çocuğuydum. Kendisi ziyaretinde çocuklara hediyeler verdi, bizi sevdi. Atatürk öldüğünde 3 gün boyunca ağladım” dedi.  Sağlığında Atatürk için namaz kılıp dua ettiğini aktaran Yavuz, “Sağlıklıyken her gün Atatürk için namaz kılıyordum. Şimdi dua ediyorum, kulhuvallah okuyorum. Yataktan kalkerken ‘Atatürk bizi gözetlesin’ diyorum” dedi.

“EVLENECEĞİM ZAMAN KİMLİK VERİLDİ”

Atatürk’ün Eskişehir ziyaretinde genç bir kız çocuğu olan Ayşe Yavuz, kendisine kimlik veriliş sürecini de aktardı. Yavuz, “Kimlikte 1923 doğumluyum. Evlenceğim zaman 15 yaşındayken bana kimlik verildi. O zaman da 1923 doğumlu olarak yazıldım” dedi. Eskişehir’in en yaşlılarından olan ve Cumhuriyetin 90’ıncı yılında Valilik tarafından plaket de alan Yavuz, Atatürk’ü gören son Eskişehirli olarak da yaşamını sürdürüyor.

ATATÜRK TABLOSU HEDİYE ETTİ

Ayşe Yavuz’u evinde ziyaret eden Çakırözer, Yavuz’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı, kendisine Atatürk portresi hediye ederek, Atatürk’ün Eskişehir ziyaretlerine ilişkin bilgi alıp sohbet etti.

CUMHURİYETİMİZİ KURANLARA MİNNETTARIZ

Çakırözer, Atatürk’ü iki kez gören Ayşe Yavuz ile sohbet edebilmenin kendisi için büyük onur olduğunu aktarırken, “Ayşe Ninemiz ve Ayşe Ninemiz gibi Atatürk’ü gören değerli büyüklerimiz Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler yolunda bize güç katıyorlar. Onların anılarını gelecek kuşaklara aktarmalı ve o güzel anıları nesilden nesile ilelebet taşımalıyız. Cumhuriyetimizi kuranlara minnettarız” dedi.