AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 79. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk, bir ülkenin kurtuluş savaşına, kuruluşuna, demokratik sistemin oluşmasına, kısacası 20. Yüzyıla imzasını atmış bir liderdir. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği askeri başarının yanında cumhuriyetin yapı taşlarını oluşturan inkılâplarıyla büyük bir lider, başarılı bir devlet adamıdır. Atatürk’ün Türk Milletine, özellikle de Türk Kadınına duyduğu güven bugün hala yolumuzu aydınlatmakta, bizlere ilham olmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal, büyük bir mücadele sonrasında kurduğu cumhuriyeti ileride en büyük eseri olarak adlandırmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, gelişmiş, çağdaş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke olarak demokrasimizi geliştirmek ve milletimizin refahını artırmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm silah arkadaşlarına ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve minnetle anıyorum.”