Odunpazarı Belediyesi tarafından 71 Evler Mahallesinde yaptırılan ve Eskişehir’e hizmetlerinden ötürü rahmetli Aydın Arat’ın isminin verildiği halk merkezi şehir eşkıyalarının saldırısına maruz kaldı.

Önceki gece Aydın Arat Halk Merkezi ve çevresinin bulunduğu parka gelen kişi ya da kişilerin park ve halk merkezi binasının dış cephesinde bulunan lambaları bilinçli bir şekilde kırdılar. Bina etrafındaki kabloların bir kısmını kopartan ve civardaki çöp tenekelerini de deviren kişi ya da kişiler binanın hemen dışına tuvaletlerini dahi yaptılar.

Yaşanan saldırı büyük bir üzüntüyle karşılanırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için gerekli soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

Çevre sakinleri bu saldırının sadece kamu malına yapılan bir saldırı olmadığını Eskişehir’e hizmetlerinden ötürü ismi verilen merhum Aydın Arat’ın hatırasına da büyük saygısızlık olduğunu ifade ettiler.

Odunpazarı Belediyesi’nce Eskişehir’e hizmet etmiş isimlere vefa projesi kapsamında parti ayırt etmeksizin Aydın Arat Selami Vardar, Sezai Aksoy, Orhan Oğuz gibi değerli siyasetçi ve eğitimcilerin isimleri hizmete açılan halk merkezlerine verilmişti. 

 

Saldırının gerçekleştiği Aydın Arat Halk Merkezi’de vefa projesi kapsamında 21 Temmuz 2017 tarihinde rahmetli Aydın Arat’ın Ailesi ve Demokrat Parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.