AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ünlü, mesajında, aziz milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bu milleti vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurduğunu kaydetti.

İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir." ifadesini kullanan Ünlü, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında birleşiyoruz. Bağımsızlık, bu milletin alın yazısıdır. Kahraman milletimiz de 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."