Gelen son dakik haberlerine göre İngiltere sınırlarında ortaya çıkan korona virüs mutasyonu sonucunda tüm dünya bir anda yeniden harekete geçti. Avrupa’da birçok ülke üzerinden İngiltere için uçuşlar dururken ülkemizden daha büyük adımlar geldi. Sağlık bakanı Fahrettin Koca; ülkemizden İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika arasında uçuşların durdurulduğu hakkında bilgi verdi. Şu an yolda olan uçuşlar içinde yer alan yolculara da testlerin yapılacağı ve karantina kurallarına yeniden uyulmaya başlanacak olduğunun haberlerini verdi.

Bakan Koca açıklama yaptı…

‘’ Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır. ‘’ açıklaması ile alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Yolda olan uçuşlar için karantina uygulaması yapılacak…

Ülkemize şu an gelmek için yola çıkmış olan uçuşlar ile ilgili olarak; "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir." Sözlerine yer verdi.

Yolcularımız bu süreçlerde mağdur olmayacak…

THY genel müdürü Bilal Ekşi; uçuş için yola çıkan vatandaşlar için şahsına ait twitter hesabından açıklamada bulundu. Bu açıklama sırasında; "Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika’dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir" sözlerine yer verdi.

Sivil havacılık genel müdürlüğü açıklama yaptı...

İngiltere sınırlarında normale oranla çok daha hızlı yayılmaya başlayan yeni tip korona virüs salgını mutasyona uğramış olması ve bulaşma hızının yüzde yetmiş oranları ile artmasından dolayı uçuşlar bir süre askıya alındı. Vatandaşların tahliyelerinin de karşılıklı olarak yapılacağı konu hakkında açıklandı. Bu süreçlerde; ‘’Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur" sözlerine yer verildi.