Başkan Ataç, “Eskişehir, tüm ilçeleri ile birlikte güzel bir kent. Bu güzelliği daha iyi noktalara taşımak adına birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Ataç son olarak Mahmudiye’de faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri ile buluştu. Programa Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan da katıldı. 

“Yapacağımız çok güzel işler var”

Buluşmada katılımcılara seslenen Başkan Ataç, “Bugün Mahmudiyeli dostlarla buluştuğumuz güzel bir gün. Yaşları müsait olan vatandaşlarımız iyi hatırlar; 1990’lı yıllarda çamurdan geçilmeyen bir Tepebaşı vardı. İlçede altyapı oranı yüzde 35’ti, koca Tepebaşı’nda bir tane spor sahası yoktu. Tepebaşı’nda spor tesisleri noksan, kültürel faaliyetler noksan, sosyal alanlar noksandı. Sonrasında halkımızın gösterdiği teveccüh ile göreve geldik ve kentimiz bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada adını duyuran bir aşamaya ulaştı. Bu alanlar çöküntü durumundaydı. 2003 yılında, ‘Eskişehir’in yeni merkezi Tepebaşı olacak’ dedik. Bugün geldiğimiz nokta ile gurur duyuyoruz, Eskişehirlilerin desteği ile başardık. Uluslararası projelere imza atan bir kent olduk. Bu başarıda bizim gayretimiz kadar halkımızın desteği de önemli. Tepebaşı sadece belediyecilikte değil kültürel ve sosyal açılardan da parlayan bir yıldız. Eskişehir, tüm ilçeleri ile birlikte güzel bir kent. Bu güzelliği daha iyi noktalara taşımak adına birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz. Bu yükseliş, bu güzel gelişim elbette son bulmayacak. Daha yapacağımız çok güzel işler var. Bu güzel gelişimi, hep birlikte sürdüreceğiz” sözlerini kullandı.

Başkan Gündoğan: Dinlerken gurur duydum

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ise “Bu zor günlerde daha da birlik ve beraberlik içinde oluyoruz. Biz tabi ki Eskişehir ile gurur duyuyoruz. Gittiğimiz her yerde Eskişehirli olduğumuz için gıpta ile bakıyorlar. Ne kadar yaşanabilir, güvenli bir şehirde yaşadığımızı belirtiyorlar. Bugün Tepebaşı bölgesindeyiz ve Ahmet Ağabey’in anlattıklarını dinlerken gurur duydum. Tepebaşı’nda yaptığı çalışmaların bir kısmını dinledik, sadece başlıkları yazmak istesek herhalde sayfalar alır. Tabi ben de göreve gelince tecrübesinden dolayı Ahmet Ağabey’i örnek aldım” sözlerini kullandı. Başkan Gündoğan ayrıca Mahmudiye’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.