İklim krizinin etkilerinin günden güne derinleştiğinin altını çizen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, örnek bir çalışmaya imza attı. Vizyon Projelerinden birini daha hayata geçiren Başkan Kurt, temiz enerji kaynaklarından güneş enerjisinin bölgede kullanımı için örnek bir adım atarak Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurdu. Güneş enerji santrali ile temiz enerji üreten Odunpazarı Belediyesi hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak hem de gelir elde edecek. GES’in vizyon projeler arasında olduğuna dikkat çeken Başkan Kazım Kurt, “Seçim vaatlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

GÜCÜNÜ GÜNEŞTEN ALAN SINIRSIZ GÜÇ KAYNAĞI
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un vizyon projeleri arasında yer alan ve çalışmalarını yakından takip ettiği Güneş Enerji Santrali, Türkmentokat Mahallesi’ne kuruldu. Odunpazarı Belediyesi, Güneş Enerji Santrali ile yılda yaklaşık 1.800.000 KWH enerji üretecek. Belediye, ürettiği güneş enerjisi ile hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak hem de gelir elde edecek.

“İKLİM KRİZİ TEHLİKESİNE KARŞI HIZLA HAREKETE GEÇMEMİZ GEREKİYOR”
Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin büyük felaketler ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İklim krizi evimize kapıyı çalarak değil, adeta kırarak, seller, yangınlar, şiddetli dolular, kuraklıkla girdi. Türkiye, doğal afetler ile gündelik hayatta karşı karşıya kaldı. İklim krizi tehlikesine karşı hızla harekete geçmemiz gerekiyor. Harekete geçilip, gerekli önlemler alınmazsa tüm bu felaketlerin sıklığının ve yoğunluğunun 

artması kaçınılmaz olacak” dedi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının hem sürdürülebilirlik hem çevre için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, aynı zamanda ekonomik anlamda da kazanç sağlayacaklarını vurguladı. 

“VİZYON PROJELERİMİZDEN BİRİNİ DAHA HAYATA GEÇİRDİK”
Bu nedenle Türkmentokat Mahallesine Güneş Enerji Santrali kurduklarını söyleyen Başkan Kurt, “GES, bizim hemşehrilerimize verdiğimiz sözler arasındaydı. Vizyon projelerimizden birini daha hayata geçirdik. Biz, seçim vaatlerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Yenilikçi ve sürdürülebilir projeler üzerine çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ YENİLENEBİLİR VE TEMİZ ENERJİ KAYNAĞI!
Konu ile ilgili olarak konuşan yetkililer, güneş enerjisinin yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çekti. Güneş enerjisinin dünyanın her yerinde, her gün kullanılabildiğini söyleyen yetkililer, güneş enerjisinin yenilenebilir ve temiz enerji olması sebebi ile çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi etkileri olmadığının altını çizdi.