Tarihi Odunpazarı Bölgesi başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Porsuk Çayı kenarında vakit geçiren vatandaşlar, Eskişehir’de gerçekleştirilen başarılı şehircilik çalışmaları dolayısıyla Başkan Büyükerşen’e sosyal medya üzerinden teşekkür mesajları gönderdi.

Hayata geçirilen başarılı şehircilik çalışmaları ile Türkiye’de özellikle iç turizmin önemli kentlerinden biri haline gelen Eskişehir, Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük tatilde de on binlerce turisti ağırladı. Vatandaşların özellikle Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Masal Şatosu’nu 22 bin, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’ni 7 bin, Hayvanat Bahçesi’ni ise 41 bin ziyaretçi ağırladığının bilgisini verdi.

Yoğunluğun yaşandığı diğer bir yerin de Odunpazarı Tarihi Bölge olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Şehrimizde havaların ısınmasıyla birlikte artan turist sayısı, Ramazan Bayramı tatilinin de eklenmesiyle daha da arttı. Başta Sazova, Kentpark ve Odunpazarı Tarihi Bölge olmak üzere kentimizin dört bir yanında yüz binlerce yurttaşımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Belediyemize ait merkezlere de büyük ilgi vardı. Bu süreçte arife günü ve bayramın 1. günü kapalı olan merkezlerimiz kalan 7 gün boyunca yurttaşlarımızın hizmetindeydi. Sazova içerisinde bulunan Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Korsan Gemisi 70 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırladı. Müzeler Kompleksi içerisinde yer alan Balmumu Müzemiz, Kurtuluş Müzemiz, Cam Sanatları Müzemiz, Canlı Tarih Sahnemiz, Kent Belleği Müzemizde ise 25 bin ziyaretçiyi misafir ettik. 1 Haziran’da açılışı gerçekleşen ve bayram boyunca özellikle çocuklar ile gençlerin büyük ilgi gösterdiği Türkiye’nin ilk ve tek yapay plajımızdan da 5 binin üzerinde vatandaşımız faydalandı” şeklinde bilgi verdiler.

Eskişehir’e hayran kaldılar, sosyal medyadan yazdılar

Ramazan Bayramı tatillerini Eskişehir’de değerlendiren ve Eskişehir’e hayran kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sosyal medya üzerinden teşekkür mesajları gönderdiler. @sevinilhan4 kullanıcı adıyla Başkan Büyükerşen’e mesaj gönderen İlhan Sevin “İlk kez gelip gördüğüm Eskişehir’i özetlersem: En özgür, en temiz, en düzenli, en huzurlu, en yaşanılası yerdeymişim hissine kapıldım. Ve kendi kendime şöyle dedim: Dünyaya yüzyılda bir belediye başkanı gelir, O’da Eskişehirlilere denk gelir” dedi. @geobetul kullanıcı adıyla Başkan Büyükerşen’e mesaj atan sosyal medya kullanıcısı ise “Yıllar sonra Eskişehir’e geldim ve hayran kaldım. Elinde malzeme bu kadar kısıtlıyken bunları yapan Yılmaz Büyükerşen’i yürekten tebrik ediyorum. Özünde bir cevher olan İstanbulumuz’a da böyle sanatçı ruhlu bir yönetim diliyorum” dedi. @eksimrt adlı Twitter kullanıcısı ise “İstanbul Akvaryum’a ile olarak gitmek yerine Eskişehir’e tren bileti almak, bir gece konaklamak ve Eti Sualtı Dünyası’nı ziyaret etmek neredeyse daha ucuza geliyor. Kalitesi de cabası. Hizmet var hizmet var. Teşekkürler Yılmaz Büyükerşen” şeklinde paylaşım yaptı. Bayram süresinde Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarına onlarca benzer mesaj atıldı.