Yörükkırka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen dayanışma gecesine katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yörükkırkalılar ile bir araya geldi. Gecede Başkan Kurt’a Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç ile daire müdürleri eşlik etti. Yaptığı konuşmada Yörükkırka ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kurt, Yörükkırka’da yapılacak her işi desteklemeye hazır olduklarını vurguladı. 

Yörükkırka’nın örgütlenmeyi bilen bir köy olduğunu belirten Başkan Kurt, bu nedenle de Yörükkırka’nın kendileri için önemli olduğunu söyledi. “Demokratik ülkelerde örgütlenme hakkını sonuna kadar savunan, destekleyen sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak Yörükkırka’da yapılacak her işi desteklemeye hazırız” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Odunpazarı Kent Konseyi’nin öncülüğünde oluşan mahalle meclisinin kurulmasından sonra, köy derneği ve köy muhtarının iş birliği ile yapılan işleri somut olarak gördünüz. Köy odasını aldık, düzene soktuk. Orada bir çalışma başlattık. Hafta sonları bir pazar oluşturduk, kadınların ürettiklerini değerlendirerek ekonomiye katkı sunmaya çalışıyoruz. Ancak, bu pazar konusunda biraz gayret etmek gerekiyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bizim üstümüze düşen bir görev varsa, biz yapmaya hazırız. Ama Yörükkırkalı kadınların da pazara biraz daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor. O ilgi de gösterilirse, o pazarın bölgenin bereketi olacağına inanıyorum. Beraber bunu gerçekleştirelim.”

“BİRLİKTE YÖRÜKKIRKA’YI O YÖRENİN MERKEZİ YAPALIM”
Odunpazarı Belediye Meclisi’nin de onayıyla Mülkiyeti Odunpazarı Belediyesi’ne ait olan kargir köy odası ve kitaplığının bulunduğu binayı Yörükkırka Köyü Kültür ve Dayanışma 

Derneği’ne kiralık olarak verdiklerini söyleyen Başkan Kurt, belediye olarak binanın tadilatını, onarımını da yaptıklarını ifade etti. Başkan Kurt, “Orada farklı bir merkezi birlikte oluşturacağız. Sahip çıkın oraya. Yörükkırka’yı bu yörenin merkezi yapalım. Orada ne yapacağınıza karar verin. O bölgeye gelenler sizin köyünüzde kalsın. Kahveye, bakkala, kadınların pazarına ekonomik olarak katkıda bulunsun. Biz, bunların tamamını Odunpazarı Belediyesi olarak gerçekleştirmeye hazırız, Yörükkırka da hazır” diye konuştu.

“GERÇEK BİR MAHALLE HALİNE GETİRECEĞİZ”
Yörükkırka’nın imar durumu ile ilgili de Yörükkırkalılara müjde veren Başkan Kurt, Yörükkırka’nın mevcut imar durumunun tescil edildiğini açıkladı. “Hali hazır durumunu fotoğraflarıyla birlikte değerlendirdik. Resmiyete geçiriyoruz. İmara açılacak bölgeyi de planlayarak, Yörükkırka’yı gerçekten bir mahalle haline getireceğiz” diyen Başkan Kazım Kurt, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Bundan sonra Yörükkırka’da kaçak inşaat olmayacak. Yapıların tamamı kuralına, yasaya, imara uygun hale gelecek. Yılbaşından sonra da bu işi bitireceğiz. Bütün köylere örnek bir belde haline getireceğiz. 2022’de umarım CHP iktidar olacak ve yerel belediyeleri çoğaltacağız. 5 köy bir araya gelecek belediye olacak. Umarım o yörenin merkezi de Yörükkırka olur. Kendi planınızı, imarınızı kendiniz yaparsınız; kendi kararınızı meclisinizde siz alırsınız.”