Çakırözer’in mesajı şöyle:

“103. Yılını onurla kutladığımız Çanakkale Zaferi bir büyük silkinişin ve uyanışın adıdır, Türkiye’nin şan şeref sahifesidir. Bağımsızlık aşkıyla cepheye koşanlar, en kötü şartlarda, en üstün mücadeleyle, ulusal kurtuluş savaşının da işaretini verdiler, temellerini attılar. Bu temeli atarken, kardeşçe yaşama ülküsünü,  ulus olma bilincine dönüştürdüler. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan yurdumuzu, Cumhuriyetimizi bugün de aynı ruh ve anlayışla korumak hem temel sorumluluğumuz, hem de bu konudaki kararlılığımızın göstergesidir.

103 yıl önce kahramanlık destanı yazılan Çanakkale'de ortaya konan güçlü birlik, beraberlik ve kardeşliğe bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.

Bu duygu ve düşüncelerle; her yıl Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler Günü olarak andığımız, bugüne ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden ve milletimizin gönlünde yatan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Yurt sevgisinin, bağımsızlık ile özgürlüğün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimizle, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”