Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardım Hizmetleri Şube Müdürlüğü geçtiğimiz yıl başlattığı‘Sevgi Eli Uzatıyoruz’ projesinde 350’nin üzerinde ihtiyacı olan vatandaşa ücretsiz bakım hizmeti veriyor. Saç kesimi- bakımı, tırnak bakımı, saç ve sakal traşı gibi hizmetlerin verildiği projeden, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.

Hizmetten faydalanan Uygur Ailesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ‘Sevgi Eli Uzatıyoruz’ projesinin yerinde bir hizmet olduğunu ifade ederek “10 yıldır hasta olan ve bakımını kendimiz gerçekleştirdiğimiz annemizin bu hizmetle tanışmasına kızımız vesile oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan afiş aracılığıyla biz de ayda 2 kez bu hizmetten yararlanmaya başladık. Obezite ile mücadele eden annemizi yıkamakta çok zorlanıyorduk. Ancak şimdi bu hizmet ile tırnak bakımı, saç bakımı dahil birçok bakımını gayet hijyenik ve özenli bir şekilde gerçekleştiriyorlar” diyerek Başkan Büyükerşen ve ekibine teşekkür ettiler.

 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 350’den fazla ihtiyaç sahibine düzenli olarak ulaştıklarını ve program dâhilinde ücretsiz olarak istedikleri bakımların yapıldığını ifade ettiler. Yetkililer evden çıkamayacak durumda olan vatandaşların 0535 106 62 23 numarasını arayarak bu hizmetten faydalanmak için kendileri ile iletişime geçebileceklerini belirttiler.