TCDD tarafından tren yolunun yer altına alınması ile kutu kesit üstünün yeşil alana dönüşmesi bekleniyordu. Vatandaşlar hat boyunda projenin dışına çıkılarak alanın ranta açıldığını ve yolların düzenlemeleri ile ihaleye çıkarılarak kiracılar tarafından işgal edildiğini ifade ediyorlar. Işıklı rayların olduğu ve üstü camla kaplı yaya yolunun dahi ihaleyi alan kafeler tarafından işgal edildiğini belirten Eskişehirliler, Hat Boyu’nda meydana getirilen yeşil alan ve yürüyüş alanlarının engellendiğini ifade ettiler.

Yoğun şikâyetler sonucu harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, imar projesi ve protokole aykırı durumları tespit ederek konuyu TCDD Genel Müdürlüğü’ne iletti.

Yeşil alan ve gezi yolu olarak tasarlanan projenin protokolünde 5 adet 20 metrekarelik meşrubat satacak büfeler için Tepebaşı Belediyesi’nden ruhsat alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 1.5 kilometreye yakın bir mesafe ve 21 bin 789 metrekarelik alanda yürüyenlerin dinlenmeleri için güzergah boyunca konulan bankoların da kafeler tarafından masa ve sandalyeler ile işgal edildiğini belirttiler.

İş yeri ruhsat verme yetkisi bulunan Tepebaşı Belediyesi’ni de konu hakkında uyaran Büyükşehir Belediyesi, ilgili tüm kurumların vatandaşların şikâyetleri hakkında gereğini yapmasını istedi.