Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da Atatürk’ün ulusça anıldığını belirten Çakırözer, ülkenin içinden geçtiği zorlu süreçte her geçen gün, her an, Mustafa Kemal Atatürk'e olan inanç, özlem ve sevginin daha da arttığını dile getirdi.

ATATÜRK ORTAK PAYDAMIZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Çakırözer, Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümünde Atatürk’ün isminin ve sevgisinin daha çok yaşatılmasını istedi. Çakırözer, “İşte önümüzde 10 Kasım. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü yine hep birlikte anacağız. Atatürk ismi hepimiz için gurur kaynağı, onur kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti için en önemli bir isim. Fakat bakın tribünlerde insanların ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demesinden rahatsız olunuyor. Bu kabul edilemez Atatürk isminden neden rahatsız oluyorsunuz? Atatürk hepimizin ortak paydası. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi takımı tutarsa tutsun Mustafa Kemal Atatürk’e, Atatürk ismine hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi. 

STATLARDAN ATATÜRK İSMİNİ KALDIRMAYIN

Statlardan Atatürk isminin kaldırıldığını da hatırlatan Çakırözer, Eskişehir’e yeni yapılan stadın isminin eskiden olduğu gibi ‘Eskişehir Atatürk Stadyumu’ olarak kalmasını istedi. Çakırözer, “Eskişehir’imize yeni bir stadyum yapıldı, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu statta A Millî Takımımız maçları da yapıldı. Eskişehirimizin coşkulu vefakar taraftarı ile bir tanesi hariç, hep kazanıldı. Fakat stadyum için Yeni Eskişehir Stadyumu, Yeni Stadyum gibi laflar kullanılıyor. Bizim stadımızın ismi ‘Atatürk Stadyumu’ydu, şehrin ortasındaki stadyumumuz. Bakın başka şehirlerde de duyuyoruz.  Bizler, hem Eskişehir’imiz için hem de diğer illerdeki statlarımız için, stat adlarının değiştirilmemesi istiyoruz. Eskişehir Atatürk Stadyumumuz başta olmak üzere, stadyumlarımızın isimlerinin mutlaka ‘Atatürk Stadyumu’ olarak kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR YOK OLMASIN

Eskişehirspor’un içinden geçtiği zor süreçleri de hatırlatan Çakırözer, Bakan Bak’tan Eskişehirspor için destek istedi. Çakırözer, “Eskişehirspor’umuz taraftar kültürü ve başarılarıyla futbol dünyasına, Anadolu kulüplerine örnek olmuş bir spor kulübü. Kulübümüz ne yazık ki zor günlerden geçiriyor. Ciddi ekonomik sıkıntılar var. Sayın Başbakan, siz Bakan olarak 2 kez, Futbol Federasyonu Başkanımız Eskişehir’e geldiniz, destek sağlanacak dendi. Bu süreçte tam tersine 3 puanımız silindi. Bizler Eskişehirspor’umuzun yok olmasını değil, sadece Eskişehirlileri değil, tüm Türkiye’yi gururlandıran, ‘Anadolu Şimşekleri’ dediğimiz döneme tekrar dönmesini, yeni başarılara kavuşmasını istiyoruz. Eskişehirspor için herkesin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AMATÖRLERE DESTEK İSTEDİ

Amatör kulüpler için destek de isteyen Çakırözer, “Bunu sizinle görüşmemizde de paylaşmıştım. Amatör kulüplerimizin desteğe ihtiyacı var. Kulüpler antrenman sahası bulamıyorlar, spor kıyafeti alacak imkânları yok. Altyapı gerçekten gerekli. Eskişehir’imizden örnek vereyim. Şehrimizde 7 tane sentetik saha var, bunlardan 2 tanesini belediye yaptı. Odunpazarı Belediyemiz Vadişehir Mahallemizde bir futbol sahası yapmak istiyor. İzin başvurusu Bakanlığınızda. Bu konuda gerekli iznin verilmesini istiyor, Amatör kulüplerimiz için destek istiyoruz” dedi.